in

Brutale dief steelt tas van agente uit politiebus in Harderwijk

Een brutale dief heeft deze week voor verbaasde gezichten gezorgd bij agenten in Harderwijk. De man kreeg het voor elkaar om ongezien de tas van een agente uit de politiebus te pakken, vlak nadat hij tot stilstaan werd gemaand.

Het bizarre tafereel speelde zich woensdagavond af op de Oranjelaan. Daar zag een agente een man lopen die iets te geïnteresseerd naar een aantal geparkeerde auto’s keek.

Toen ze haar politiebus parkeerde, wilde de man weglopen. De agente deed het raam aan de bijrijderszijde open en sommeerde hem te blijven staan.

Lees ook  Vrouw (83) uit Enschede overleden bij aanrijding in Duitsland

Omdat hij niet direct luisterde, sprong ze uit de bus en liep ze via de achterzijde naar de man toe. Daarbij verloor ze hem door de geblindeerde ramen heel even uit het oog.

Grote glimlach
Eenmaal bij de man zag ze dat hij een plastic tas vasthield, waarachter hij een zwarte rugtas verstopte.

Omdat ze dacht dat die misschien gestolen was, vroeg ze om assistentie van een collega. Terwijl de toegesnelde agent met de man in gesprek ging, ging ze zelf op onderzoek uit naar de herkomst van de tas.

Lees ook  Bestuurder gestolen bedrijfsbus rijdt in op politie en ontsnapt

Al snel kreeg ze van haar collega via de portofoon te horen dat de man was aangehouden. Toen ze bij de bus terugkwam zag ze hem met een grote glimlach de zwarte tas omhoog houden.

Pas toen drong het bij de agente door dat de man haar eigen tas uit de bus had gepakt. Op het bureau bleek dat de man eerder deze week ook al de tas van een bejaarde vrouw had gestolen.

Auto rijdt brillenwinkel in Veenendaal binnen, veel schade maar geen gewonden

De baby van Esther werd doodgebeten: ‘Zij hebben ook gedacht: dat doet mijn hond niet. Maar je hond doet het wel’