in

Broers die Lotte hebben omgebracht hadden beiden relatie met haar

De twee broers, die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 14-jarige Lotte uit Almelo, hebben beiden onafhankelijk van elkaar een relatie met het meisje gehad.
Hoewel de doodsoorzaak nog niet met zekerheid is vastgesteld, is het meest aannemelijke scenario dat het slachtoffer door verdrinking om het leven is gekomen.
De raadkamer van de rechtbank Overijssel bepaalde vanmiddag dat het voorarrest van het duo met nog eens 30 dagen wordt verlengd.

Het onderzoek is intussen nog steeds in volle gang. Daarbij probeert Bateleur 21 – zoals het rechercheteam heet – vooral te achterhalen waarover Lotte en de twee broers ruzie hebben gekregen.

Maar ook hoe die ruzie er vervolgens uit heeft gezien. Beide broers worden in eerste instantie verdacht van moord dan wel doodslag.

Het rechercheteam probeert bovendien te achterhalen wat er na de fatale ruzie is gebeurd. De broers wordt immers – behalve moord dan wel doodslag – ook verweten dat ze hebben geprobeerd het lichaam van Lotte te doen verdwijnen. Daarbij staat de vraag centraal hoe Lotte in het water kon belanden.

Videobeelden
Bij de reconstructie van wat er die middag is gebeurd gaan videobeelden, afkomstig van beveiligingscamera’s van omliggende bedrijven, een grote rol spelen.

Aan de hand van deze beelden kan het rechercheteam namelijk onder meer een gedetailleerde tijdlijn van die middag maken.

Volgens bronnen zouden echter met name de beelden van een aangrenzend bedrijf van groot belang kunnen zijn.

Die beelden waren van matige kwaliteit, maar er is geprobeerd ze digitaal te verbeteren. Onbekend is of dat intussen is gelukt.

De vader is inmiddels op vrije voeten gesteld, maar blijft verdachte in de zaak. De advocaten Hans Speijdel en Rob Oude Breuil, die beide broers bijstaan, willen niet reageren.

Chronisch zieke Julia (11) start actie om leven van haar kat Lucky te redden

Famke Louise-lookalike Serena Riper brengt eerste single uit