in

Brenda (29) heeft een stiekeme relatie: ‘Ik bedroog Felix als een eersteklas slet met zijn eigen broer’

Al vanaf het eerste moment dat Brenda (29) de broer van haar vriend Felix ziet, is ze ook smoorverliefd op hém. Sindsdien hebben Simon en zij stiekem een relatie. Nu ze een kind wil met Felix, is het tijd om daarmee te stoppen.

“Heel weinig mensen kennen mijn verhaal. Niet alleen omdat ik me schaam, maar ook omdat ik doodsbang ben dat het ooit uitkomt. Ik kan niet eens verwoorden hoe bang ik ben dat ik ooit haat zal zaaien tussen twee broers, de twee mannen van wie ik het meeste hou.

Soms word ik er zo verdrietig van. Ik lijk wel een rol te spelen in een slechte B-film, maar het is mijn dagelijkse leven. Ik hou van Felix en ik hou van zijn broer. Van geen van beiden kan ik afstand nemen.”

Felix en zijn broer
“Felix en ik hadden het goed samen. We kenden elkaar via gemeenschappelijke vrienden en al was het geen wilde passie tussen ons, het voelde goed, vertrouwd, warm en teder. Ik had daarvoor nogal wat pech gehad in de liefde, dus ik was heel gelukkig met mijn lieve knuffelbeer. Misschien was onze relatie niet heel spannend en kon ik al voorspellen hoe mijn leven er over twintig jaar uit zou zien met Felix, maar dat leek me juist mooi.

Maar toen leerde ik Simon kennen. Iedereen was thuis voor de verjaardag van Felix’ moeder. Ik was best zenuwachtig voor mijn eerste, officiële kennismaking met ‘de familie’. Het viel enorm mee, want de familie van Felix is net als hij: warm, lief, rustig. Ik werd met open armen ontvangen, voelde me thuis vanaf het allereerste moment.

Simon kwam wat later en ik stond in de keuken te helpen, toen ik hem hoorde roepen: ‘Waar is die fantastische toekomstige schoonzus van me?’ Zijn stem alleen al bezorgde me een rilling en toen ik hem zag, veranderde ik als bij toverslag in een idiote bakvis. Toen hij me aankeek en mijn hand vasthield werd ik rood. Ik durfde hem niet aan te kijken, stotterde een paar domme antwoorden op de vragen die hij me stelde.

Ik vluchtte letterlijk weg uit de keuken en probeerde Simon de rest van de avond zoveel mogelijk te ontlopen. Toen ik weer thuis was, heb ik uren wakker gelegen. Ontzettend verward voelde ik me: wat gebeurde er met me? Ik hield toch van Felix, waarom gedroeg ik me als een idiote puber? Ik was helemaal van slag, dagenlang kon ik alleen maar aan onze ontmoeting denken.”

Lees ook
Een man met deze 12 eigenschappen mag je nóóit meer laten gaan

Alles in twijfel
“Ik trok alles in twijfel: mijn relatie met Felix, mijn eigen emoties, mijn toekomst. Ik was nog maar een halfjaar samen met Felix, hoe kon ik nu al gevoelens krijgen voor een andere man, zijn broer nota bene? Maar die eerste paniek nam af. Ik zag Felix elke dag en werd rustiger. Ik hield van deze man. Een verklaring voor mijn gedrag vond ik niet meteen, maar ik wist mezelf te kalmeren. Het was een stom staaltje chemie geweest met Simon, maar ik was een volwassen vrouw, ik kon de situatie aan. Elke dag wist ik mezelf een beetje meer te overtuigen, tot ik Simon weer zag.

Opnieuw werd ik rood, voelde ik vlinders, probeerde ik hem te vermijden, terwijl ik hem tegelijkertijd de hele tijd onopvallend in de gaten hield. Vergiste ik me of zocht Simon me extra vaak op? Het leek wel alsof we de hele avond alleen maar met elkaar praatten, ik vergat alle anderen in de kamer.

Simon was het tegenovergestelde van Felix: hij was hartstochtelijk, ad rem, ijdel, een flirter. Hij praatte als Brugman en ik hing aan zijn lippen. Af en toe kwam Felix bij ons staan. Dan legde hij plagend zijn arm om me heen en zei tegen Simon dat hij niet mocht vergeten dat ‘dit meisje al was vergeven.’ Simons blik deed me duizelen toen hij lachend zei dat hij dat wel héél jammer vond.”

Spelen met vuur
“Na die avond besefte ik dat ik met vuur aan het spelen was. Het erge was dat ik er niet mee kon stoppen. Als een magneet werd ik naar Simon toegetrokken. Ik keek steeds meer uit naar familiebijeenkomsten. Simon en ik begonnen met elkaar te bellen, sms’en, af te spreken. Gewoon als vrienden, zogenaamd. Maar het duurde niet lang voor we de vreselijke grens overschreden.

Felix hield niet van shoppen, Simon had zich meteen als plaatsvervanger opgeworpen. Midden in een drukke winkelstraat kuste hij me. Ik voel me er zo schuldig over, maar krijg nog altijd de rillingen als ik aan dat moment terugdenk. Als Simon niet de broer van Felix was geweest, zou ik het fantastisch hebben gevonden.

Lees ook
8 signalen die duidelijk maken dat jij compleet onder de duim zit bij je vriendin

Simon was even verward als ik. Hij hield van zijn broer, het was geen spelletje of competitie voor hem. Hij voelde zich net zo aangetrokken tot mij als ik tot hem. Natuurlijk hebben we tegen onze verliefdheid gevochten. Want Simon wilde Felix net zomin kwetsen als ik. We hebben erover gepraat, urenlang. Ik kon Felix niet verlaten, dat wilde Simon ook niet. Dat konden we niet doen.

We beseften al snel dat we samen geen toekomst hadden. Als ik Felix had verlaten voor Simon, zou dat de hele familie hebben verscheurd. Dat wilden geen van ons beiden op ons geweten hebben. We beseften allebei dat we moesten stoppen met onze affaire. Dat was de enige oplossing.”

Dromen over hem
“We hebben er een punt achter gezet toen Felix me ten huwelijk vroeg. Ik kon niet meer leven met mezelf: Felix keek zo gelukkig naar me, was zo overtuigd van onze relatie, klaar voor onze toekomst. En ik bedroog hem als een eersteklas slet met zijn eigen broer.

Drie maanden lang zijn Simon en ik uit elkaar geweest. Elk familiefeest was een hel voor me. Hem zien, hem horen, in zijn buurt zijn. Mijn god, wat was ik verliefd op hem, wat was het moeilijk om niet meer samen te zijn. Ik probeerde me op te trekken aan mijn liefde voor Felix, aan ons huwelijk dat eraan stond te komen, aan ons toekomstige leven samen. Dat troostte me, maar hoe hard ik ook vocht tegen mijn verliefdheid, ik verlangde zo ongelofelijk hard naar Simon.

Ik droomde over hem, dacht aan hem, elk moment van de dag. Op een avond kreeg ik ruzie met Felix. Ik was prikkelbaar omdat ik me zo schuldig voelde en reageerde me op hem af. Hoe liever hij voor me was, hoe erger ik het vond. Ik voelde me afschuwelijk en Felix deed alles om me te troosten, terwijl ik dat helemaal niet verdiende. Het liep uit de hand; ik stormde het huis uit en belde meteen Simon. Ik ging naar zijn appartement en huilend deed ik mijn verhaal.

Hij hield me vast, zoende me, vree met me. Het voelde goed. Het klinkt tegenstrijdig, want het was het foutste wat ik kon doen…”

Dronken vrouw geeft over van eigen scheet

Leerkracht slaat leerling (15) dood na schrijffout