in

Brandende stier ramt zichzelf tegen hek totdat hij sterft

Een video die sinds kort wereldwijd op het internet circuleert, laat een duidelijk gestreste stier zien, met zijn horens in brand, terwijl hij zich zelf tegen een houten hek aan ramt, om uiteindelijk te sterven. Ondertussen staat het toegestroomde publiek te kijken naar het miserabele dier.

Je zult je misschien afvragen hoe dit ooit kon gebeuren, en waarom.

Het verhaal achter het tragische lot van de stier is hartverscheurend: hij werd gedood, alleen maar voor entertainment, gebaseerd op een eeuwenoude traditie.

De video geeft aanleiding tot verhitte gesprekken en woede over de hele wereld.

En hoewel het verhaal verdrietig en misselijkmakend is, hebben we het gevoel dat het te belangrijk is, om niet te delen. Er moet een einde komen aan dergelijke dierenmishandeling.

De video laat het ‘El Toro Embolado’ gebruik zien, wat vooral plaats vindt in de omgeving van Valencia in Spanje. Het werd op 23 juli gepubliceerd en ging daarna al snel het hele internet over.

De regio waar dit ´festival´ plaats vindt, volgt een bijzondere manier van stierenvechten – eentje die in de walgelijke behandeling van de dieren, nog een stap verder doet dan het traditionele stierenvechten.

Lees ook  Pasgeboren baby gaat door een hel, politie besluit drastisch in te grijpen

Het gebruik bestaat uit de horens van de stuur in brand zetten, voordat het dier vrijgelaten wordt om ´te vechten´.

Hoewel de Spaanse regering deze praktijk als onderdeel van de culturele overlevering ziet, is de grote meerderheid van de Spanjaarden tegen deze activiteit.

In de virale video, zien we een stier vastgeknoopt staan aan een paal, met zijn horens in brand. De stier, duidelijk gedesoriënteerd en bang, rent uiteindelijk zelf recht tegen de paal aan en doodt zichzelf.

Volgens de Huffington Post had de stier eerder die dag een man verwond, maar het is onduidelijk of er een relatie bestaat met hoe de stier behandeld werd.

De video heeft sterke emoties opgeroepen onder dierenrechten activisten en er zijn vele petities gestart om een einde te maken aan deze traditie.

“Er is geen verdediging om dieren zo te laten lijden, puur voor entertainment van mensen,” Social netwerk website Care2 schrijft op hun website. “Dit incident bewijst dat de claim dat er nooit een dier sterft, onzin is. Waarom kunnen de feestgangers niet met nep fakkels met kleurrijke slierten, of een nep stierenhoofd werken?”

Lees ook  4 kinderen bijna verdronken door shoppende ouders

Bull Defenders United, een organisatie dat werkt aan het stierenvechten stoppen, gebruikten hun Facebook pagina om hun afschuw uit te spreken over de recente moord.

“Het is gebruikelijk voor de media om verslag te doen als er mensen sterven gedurende evenementen met dieren, terwijl de dood van de slachtoffers van deze mensen vergeten wordt,” schreven zij. “Misschien wel voor het eerst is nu ook de tragische dood van een stier wereldwijd in het nieuws, wat zorgt voor een opkomst in mensen die geen lid zijn van dierrechten organisaties.”

Bekijk de video hieronder. WAARSCHUWING: bevat schokkende beelden.

Stierenvechten is een harteloze en verschrikkelijke traditie en zou voor eens en altijd verboden moeten worden. Deel als je dat ook vindt.

Familie haast zich naar kraamafdeling na de geboorte – kijken en kunnen hun ogen niet geloven

Vrouw sterft 27 uur na keizersnede – dan opent haar man haar computer en zakt in elkaar