in

Boswachter redt olifantenkalfje uit greppel en neemt baby op zijn schouders om met moeder te herenigen

De 28-jarige Palanichamy Sarathkumar is boswachter in het zuiden van India. Op 12 december kregen hij en zijn collega’s een oproep binnen over een olifant die de weg blokkeerde, bericht de BBC.

Eenmaal aangekomen lukte het ze om de vrouwtjesolifant te verjagen. Daarna keken ze of er nog andere olifanten in de omgeving waren. Tot hun grote verrassing vonden ze een olifantenkalfje dat in een greppel was gevallen. Het arme dier was een beetje in de war en erg vermoeid.

De baby was natuurlijk de reden dat mama olifant de weg blokkeerde. Ze wilden het kalf zo snel mogelijk weer met zijn moeder herenigen. Als eerste tilden ze met zijn vieren het dier uit de greppel.

Lees ook  Te LIEF voor woorden… Tien foto’s van zwangere dieren in het wild!

Er bestond het gevaar dat de moeder de boswachters aan zou vallen. Palanichamy besloot daarom het kalf in zijn eentje te dragen. Het kalf weegt meer dan 100 kg, hij rond de 80 kg! Na zo’n 50 meter laat hij het olifantenkalf bij een waterput achter, zodat de moeder hem makkelijk kan vinden.

Vele uren later is de moeder nog niet op komen dagen. Het is waarschijnlijk dat ze bang is voor de mensen. Ze besluiten daarom weg te gaan en vroeg in de ochtend terug te komen. De volgende dag was het kalfje weg! Naast kleinere pootafdrukken waren pootafdrukken van een grote olifant te zien. De moeder had natuurlijk het kalfje voor zonsopgang meegenomen.

Lees ook  Als hij een kleine puppy ziet rillen van de kou, besluit deze gans hem tussen zijn veren op te warmen

Het is heel knap gedaan van deze dappere boswachters! Mama en baby zijn herenigd. Bekijk hieronder de beelden van de redding en zie hoe Palanichamy de ‘kleine’ op zijn schouders neemt. Laat ons in de reacties weten wat je van deze actie vindt!

Vrouw bevalt van drie zwarte kindjes – de waarheid hierachter brengt de hele wereld in tranen

Toen Kelly haar puppy naar huis bracht, deed ze een vreselijke ontdekking – en belde de politie meteen