in

Blinde zwerfhond was 10 jaar lang op zichzelf aangewezen voordat hij gered werd

Het leven kan ontzettend zwaar zijn voor zwerfhonden. Ze moeten voor zichzelf zorgen, zonder vaak liefde of vriendelijkheid te kennen. Het is nog moeilijker als ze een beperking hebben en desondanks toch proberen op straat te overleven.

Dat was het geval voor deze arme hond, die tien jaar lang op straat zwierf, voordat iemand langs kwam om hem te redden.

In januari 2018 kreeg de reddingsdienst Hope for Paws een telefoontje over een oudere hond die op straat werd gespot. Redders Lisa Arturo en JoAnn Wiltz gingen op onderzoek uit.

Ze vonden de oudere hond en zijn troebele ogen lieten zien dat hij zijn gezichtsvermogen geheel of gedeeltelijk kwijt was. Buren vertelden hen dat de hond al bijna 10 jaar op straat leefde.

Lees ook  Deze video toont aan waarom geen enkel dier in een circus of amateurdierentuin thuishoort.

We zullen nooit weten wat deze hond in zijn eentje door moest maken tijdens deze tien jaar. Het zal ongelooflijk zwaar zijn geweest. Hope for Paws gaf hem een ​​tweede kans en hiep de viervoeter!

Echter, na al die jaren alleen op straat, was de hond op zijn hoede voor mensen en rende weg als ze dichterbij kwamen. Uiteindelijk kon het huiverige dier gevangen worden. Hij was bang, maar veilig en op weg naar een beter leven.

Ze noemden hem Pharaoh en brachten hem naar een dierenarts. Daarna werd hij door zijn nieuwe pleeggezin, Forsted Faces, verwelkomd.

Zijn inspirerende redding ging viraal op YouTube met meer dan 4 miljoen views. Zijn verhaal eindigde daar echter niet…

Een paar maanden na zijn redding kondigde Frosted Faces aan dat de Pharaoh een gouden mandje had gevonden!

Lees ook  Een hond en een cheeta ontmoetten elkaar als baby’s. Kijk waar ze nu zijn!

Het was geen makkelijke zoektocht, de hond was nog steeds blind en een beetje angstig. In zijn geval was het heel belangrijk om een gezin te vinden wat hiermee om kon gaan en hem de onvoorwaardelijke liefde zou geven die hij nodig had.

Gelukkig vonden ze het perfecte stel om hem te adopteren, met veel ervaring om voor geredde honden zoals farao te zorgen.

“Ik zou deze mensen mijn eigen honden geven,” schreef Frosted Faces op Facebook. “Ze waren zo meelevend… Het was verfrissend om in de aanwezigheid te zijn van zulke onzelfzuchtige, vriendelijke, geduldige mensen.”

We zijn ongelooflijk blij dat Pharaoh is gered en na 10 jaar op straat eindelijk een liefdevol thuis heeft!

Ambtenaren krijgen 150 euro voor nieuwe schoenen

Nienke Plas is totaal onherkenbaar na complete metamorfose