in

Bizar: Busje belandt van weg op binnenvaartschip; één dode en vijf gewonden

Terneuzen – Op het sluizencomplex in Terneuzen is een busje door de slagboom gereden en op een binnenvaartschip terecht gekomen. Vijf mensen kwamen in het water terecht en werden opgevangen op verschillende schepen. Een zesde persoon raakte bekneld in het busje en is overleden.

De vijf personen die in het water terecht kwamen zijn ter controle naar ziekenhuizen in Terneuzen en Gent gebracht. De zesde persoon zat bekneld in het busje, dat aan het binnenvaartschip hing. De brandweer heeft het voertuig uit het water getakeld met een kraanschip.

Lees ook  Jongen (13) overlijdt na snuiven aanstekergas

Sluizencomplex afgesloten
Het lijkt erop dat het busje door een slagboom van de sluis is gereden en op een voorbijvarend binnenvaartschip belandde. Het is niet duidelijk hoe dat is gebeurd, mogelijk ging er een aanrijding aan vooraf. Vanwege het ongeluk zijn de wegen over het sluizencomplex afgesloten, het verkeer wordt omgeleid via de Sluiskiltunnel. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Lees ook  Politie wil dat online heksenjacht op Arnhemse agent stopt: 'Dit is gewoon strafbaar'

Het busje is van een schoonmaakbedrijf. Een woordvoerder laat weten dat de inzittenden op weg waren naar Nieuwvliet. “Het is voor ons een reguliere route. Mensen van ons zijn nu onderweg om met de slachtoffers te praten.”

Ziekenhuis Gent wil geen bedden meer vrijhouden voor covidpatiënten

Steeds minder mensen laten zich testen bij de GGD