in

BIZAR: 22-jarige Britse Beth viel in slaap op de bank en werd pas na een half jaar weer wakker….

Beth slaapt soms een half jaar aan één stuk door….

Beth Goodler is een 22 jarige vrouw wiens leven totaal op zijn kop staat. Waar haar leeftijdgenoten afstuderen en hun eerste baan krijgen liggen de zaken voor Beth compleet anders…Op school deed Beth het fantastisch en met haar stralende en betrokken karakter ging ze een glansrijke toekomst tegemoet.

Op haar 17e liep alles echter anders, Beth werd geveld door een uitermate zeldzame stoornis: periodieke slaapzucht. Sindsdien slaapt Beth, de twee uur per dag die ze wakker is kan ze alleen gebruiken om wat te eten en naar het toilet te gaan… Op dit moment zit Beth al twee maanden in een ‘slaapperiode’, haar leven speelt zich af rond de bank en het bed. Als ze gedwongen het huis toch moet verlaten moet dat in een rolstoel, ze is simpelweg te moe om te lopen. Medicatie bestaat er niet voor, het enige dat haar moeder kan hopen is dat ze op een gegeven moment weer ‘aan’ gaat.

Lees ook  Meisje wordt ongesteld in de klas – dag erna choqueert docent iedereen met zijn kleding

Beth lijdt aan het uiterst zeldzame Schone Slaapster Syndroom, samen met ongeveer 100 anderen in heel Groot Britannië. Over de oorzaak en oplossing is vrijwel niets bekend. Toen de eerste symptomen zich aandienden bij Beth dacht haar moeder aanvankelijk dat ze ‘gewoon’ lui was.

Totdat ze op een avond in slaap viel en niet meer wakker te krijgen was. Ze kon alleen nog maar brabbelen en haar moeder dacht meteen aan een hersentumor of hersenbloeding en het ziekenhuis stond voor raadsel. Totdat een collega erachter kwam dat er in het ziekenhuis al eens een gelijksoortig geval behandeld was. Beth moet constant in de gaten worden gehouden en ze is constant erg verward, als ze wakker wordt weet ze vaak niet eens waar ze is.

Lees ook  Sarah uit ‘Wie Is De Mol?’ uit de kleren voor FHM! En wij hebben de foto’s:

Haar moeder heeft haar baan opgezegd en is altijd thuis om voor Beth te zorgen. De ziekte verdwijnt doorgaans na 8 jaar vanzelf, maar heeft verstrekkende gevolgen. Vaak verandert de persoonlijkheid van de patiënt compleet als ze eenmaal wakker zijn en leidt het tot ernstige depressies en angstaanvallen. Wat een bizar verhaal! We hopen dat Beth snel weer de oude is…

Meisje verkoopt zichzelf aan de hoogste bieder: “Met een glas wijn op red ik het wel”

Pas op met DIT huishoudelijke middeltje bij kleine kinderen, het kan levensgevaarlijk zijn!