in

Bijzonder: dít is wat er gebeurt als je de kern van een ui ‘s nachts in je oor stopt

De ui is meer dan alleen een lekkere smaakmaker!
Soms zijn er hele gekke dingen die werken voor hele normale dingen. Je hebt bijvoorbeeld vast wel eens last gehad van oorpijn. Wat je ongetwijfeld niet wist is hoe je dit heel makkelijk kan oplossen…

De ui is meer dan alleen een lekkere groentesoort.

Verkoudheid
Uien zijn dan misschien niet de leukste groenten om te snijden, doordat ze je altijd de nodige tranen bezorgen. Dit is het allemaal waard als je weet wat hij voor je gezondheid kan doen. Uien kunnen behalve als smaakmaker ook gebruikt worden om verkoudheid, koorts en griepsymptomen tegen te gaan.

Lees ook  Wist jij dat je een blik kunt openen zonder blikopener? Superhandig! Iedereen zou dit moeten weten!

Oorontsteking
Dat is nog niet het enige wat deze supergroente kan doen. Heb je last van oorpijn en wil je er graag snel vanaf? Snijd een ui open en haal de kern eruit. Stop dit een nachtje in je oor en je zal zien dat je de volgende ochtend nergens last van hebt! Dit komt doordat de ui ophopingen van oorsmeer zachter maakt en daarbij ook ontstekingen vermindert. Wie had dat gedacht?

Voetschimmel
Nog iets wat de ui perfect voor is, is om bacteriën die voetschimmel veroorzaken verwijderen. Het enige wat je hoeft te doen is een ui in plakken snijden en zo’n plak onder je voet te leggen. Sok erover heen en je zal wakker worden met perfect schone voetjes. We horen je nu denken: schone voeten? Ze stinken naar ui! Gelukkig kunnen we je geruststellen. Uien zorgen namelijk dat bacteriën dood gaan en daardoor laat het geen geur achter. Daarbij helpt een ui ook perfect om nare geurtjes uit de kamer te verwijderen. Wij hadden geen idee dat een simpele ui zo krachtig was!

Lees ook  Trijntje Oosterhuis laat met deze foto zien dat ze nóg meer is afgevallen

Hij gooide DIT kruid dat iedereen in huis heeft over zijn wond heen – 10 seconden later stopt het met bloeden!

Oeps, foutje: afwasbare verf blijkt niet zo afwasbaar te zijn als de verpakking belooft