in

Bezorgde mama legt uit waarom je niet zomaar van merk kunt veranderen tijdens tekort aan babyvoeding

Bent u de ouder van een klein kindje of kent u iemand die dat is? Dan weet u wellicht hoe moeilijk het is geweest om flesvoeding voor uw baby te vinden.

Sinds eind vorig jaar is het om verschillende redenen steeds moeilijker geworden om flesvoeding voor baby’s te vinden in de winkels. Momenteel is 40% van de flesvoedingvoorraad in de Verenigde Staten niet op voorraad.

Hoewel het vervangen van een formule door een ander merk of zelfs koemelk de ideale oplossing lijkt, is dat verre van het geval.

Een moeder legde op TikTok uit waarom ze niet zomaar elk merk voor haar dochter kan kopen. En ze is niet de enige.

@momofrory Excuse my makeup less crying face 🥺 this #formulashortage is so scary. #formulamilk #formulacrisis #formulafeeding #formulafed #fyp #fypシ ♬ original sound – Kayzie Weedman


Kayzie Weedman wilde een groot probleem onder de aandacht brengen waarmee zij en andere ouders die hun kinderen flesvoeding geven, worden geconfronteerd: lege winkelrekken.

“Je gaat naar je plaatselijke supermarkt en je denkt dat je de flesvoeding krijgt die je baby nodig heeft? Neen! De schappen zijn leeg,” zei ze in video op TikTok die door miljoenen werd bekeken.

Kayzie legde uit hoe ze niet om het even welke formule voor haar dochter kan vervangen, die een “reusachtige allergie van koemelkeiwitten” heeft.

Zoals veel baby’s die afhankelijk zijn van speciale formules, breekt haar dochter uit met uitslag.

Lees ook  Dit is wat we al weten over verdachte die is opgepakt in dossier ontvoering Cleo (4)

“Wat moet ik doen als ik naar de winkelrekken ga en niet de formule kan krijgen die ik nodig heb?”

Ze kan zelfs de voorgeschreven flesvoeding voor haar dochter niet bij de apotheek krijgen, omdat die zes maanden te laat is.

“Ik zit daar maar naar lege winkelrekken te staren en weet niet wat ik nu moet doen.”

De problemen begonnen eerder in de pandemie, toen voorraden flesvoeding werden aangelegd, en werden geleidelijk erger.

Vorig jaar hadden de problemen te maken met arbeidsonderbrekingen, transport en grondstoffen.

De zaken escaleerden snel nadat Abbott Nutrition verschillende grote merken terugriep na gevallen van vier baby’s die ziek waren geworden na het consumeren van flesvoeding uit een fabriek in Michigan.

Aangezien de meeste babyvoeding eiwitten uit koemelk bevat die voor baby’s gemakkelijker te verteren zijn, kunnen kleintjes met een allergie voor deze eiwitten niet gemakkelijk overschakelen op een ander makkelijk verkrijgbaar merk.


Terwijl velen voorstellen om in plaats daarvan borstvoeding te geven, vertelde Kayzie aan Buzzfeed dat die suggestie meer frustrerend is dan nuttig.

Lees ook  Amerikaanse vrouw voorkomt nieuw schietincident en doodt man die vuur opent op tientallen feestgangers

“Ik kon geen borstvoeding geven vanwege Palmers immuunsysteem en allergiebehoeften. MIJN moedermelk was langzaam mijn baby aan het doden en als ik geen flesvoeding zou hebben, zou ze er veel slechter aan toe zijn.”

Het wordt aanbevolen dat ouders hun kinderen de eerste zes maanden uitsluitend borstvoeding geven.

Maar uit gegevens blijkt dat in 2018 slechts 26 procent van de baby’s in die periode borstvoeding kreeg.

Dit kan te wijten zijn aan enkele factoren, waaronder: medische aandoeningen, trauma, en geen ouderschapsverlof.


Zoals veel ouders zocht Kayzie hulp via sociale media bij het vinden van flesvoeding voor haar dochter. Gelukkig kon ze 12 blikjes vinden, waar ze volgens haar drie maanden mee vooruit kon.


“Jullie weten allemaal niet hoeveel dit voor me betekent en het is gek hoe sociale media gebruikt kunnen worden.”

Mijn hart breekt om zoveel ouders te zien worstelen om eten te vinden voor hun baby’s. En wat nog erger is, is dat velen geen alternatieven hebben.

Deel dit alsjeblieft om nog meer aandacht te geven aan het tekort aan babyvoeding en waarom ouders niet gemakkelijk van het ene op het andere merk kunnen overstappen!

Sebastiaan Bake uit Tubbergen ziet zijn gestolen aanhangwagen rijden en zet de achtervolging in

Vader met downsyndroom voedt zoon op tot dokter en bewijst dat liefde alle obstakels kan overwinnen