in

Bezoeker Efteling steelt geld uit de Wensbron:

Een bezoeker van de Efteling heeft zondagmiddag geld gestolen uit de Wensbron. Beelden van het incident gaan rond op sociale media. ,,Heel raar dat een volwassen man dit doet voor het oog van kinderen”, reageert Efteling-woordvoerder Steven van Gils.

Op beelden die rondgaan op sociale media is te zien hoe de bezoeker in de wensput klimt en begint te graaien. Omstanders, onder wie een kind, kijken vreemd op. Ondertussen lacht de filmer om het voorval. ,,Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt”, reageert Efteling-woordvoerder Van Gils.

Lees ook
Vrouw (57) overleden door ongeluk met zweefvliegtuigje bij Arnhem

De woordvoerder zag de beelden maandagochtend voorbijkomen. ,,Je ziet weleens dat kinderen proberen te graaien. Maar een volwassene die tot zijn knieën in het water staat om muntjes te rapen? Ik vind het er behoorlijk asociaal uitzien.”

De beveiliging van het pretpark was op dit moment niet aanwezig, maar heeft de beelden inmiddels bekeken. ,,Als we hem op heterdaad hadden betrapt, hadden we de politie wel ingeschakeld. Uiteindelijk gaat het om diefstal.” Het pretpark probeert op dit moment te achterhalen wie de man is.

Lees ook
Man vergeet pannetje met gehaktballen op fornuis door seksfilmpje, wordt door buren gered uit brand

Familiedrama: Zoon (47) steekt moeder (73) en verwondt zichzelf

Man uit Dordrecht (68) verdacht van seksueel misbruik kinderen