in ,

Beyza Doğan (24) verliest handen en voeten na infectie: ‘Ik blijf nog steeds positief’

Tandtechnicus Beyza Doğan, 24 jaar, is vastbesloten niet op te geven en heeft zich aangesloten in de rij om te wachten op een donor voor een dubbele armtransplantatie in Antalya, Turkije

Een vrouw die haar handen en voeten verloor door een zeldzame infectie, hoopt op een dubbele armtransplantatie om haar leven te veranderen.

Beyza Dogan, uit Turkije, moest meerdere amputaties ondergaan nadat ze vier jaar geleden een meningokokkeninfectie opliep toen ze in Keulen, Duitsland, woonde.

De nieren van de 24-jarige tandtechnicus stortten in als gevolg van de bloedvergiftiging die volgde en uiteindelijk verloor ze haar armen en benen als gevolg van de infectie.

Beyza werd gered nadat haar moeder Mihriban Dogan, 54 jaar, haar twee jaar geleden een nier had gedoneerd.

Na alles wat er was gebeurd te hebben verwerkt, werd Beyza vastbesloten om niet op te geven en begon ze onderzoek naar een dubbele armtransplantatie.

Lees ook  Slachtoffers van dodelijk ongeluk Borger: 24, 48, 69 en 72 jaar

Beyza’s onderzoek leidde haar terug naar Antalya, Turkije, met de begeleiding van hun huisarts, specialist algemene chirurgie Dr Levent Yilmaz.

Sindsdien is ze naar huis teruggekeerd om te proberen haar droom te verwezenlijken.

Ze werd voorgesteld aan professor Omer Ozkan, docent aan de medische faculteit van de Akdeniz-universiteit, afdeling plastische en reconstructieve chirurgie, die wereldberoemd is om zijn dubbele arm- en aangezichtstransplantaties.

En na verschillende tests heeft Beyza zich in de rij geschaard om te wachten op een donor voor een dubbele armtransplantatie.

Dr. Levent Yilmaz, die de behandeling van Beyza heeft gevolgd, zei: “Beyza verloor haar bovenste en onderste ledematen als gevolg van meningokokkenziekte, die ze helaas had opgelopen toen ze in Duitsland woonde.

“Ze verloor zelfs haar nieren als gevolg hiervan, en als gevolg hiervan moest ze een transplantatie van haar moeder hebben.

“Tijdens haar controles dacht ik dat de meest geschikte plaats voor meervoudige ledemaattransplantaties het Akdeniz Universiteitsziekenhuis was.

Lees ook  Zware periode voor hooikoortslijders: grassen in bloei én heel veel pollen in de lucht

“En ik heb onmiddellijk Dr Omer Ozkan ontmoet en een afspraak met hem gemaakt voor Beyza.”

Dr Omer Ozkan voegde eraan toe: “Momenteel gebruikt ze haar prothesen. Ze gaat verder met haar leven, maar ze heeft bepaalde problemen.

“Ze lijkt gemotiveerd en bereid voor ledemaat transplantaties. Ze is een geschikte patiënt.

“Er zijn tot nu toe geen problemen met de tests. Als ze geschikt wordt geacht, zal ze op de transplantatielijst worden geplaatst.

“Wanneer een geschikte donor wordt gevonden, is er geen belemmering wat betreft transplantatie voor Beyza.”

Beyza zei dat ze probeert positief te blijven, toevoegend: “Dr Omer Ozkan is zeer ervaren in deze materie. Ik ben erg blij, en wacht met spanning op zijn goede nieuws.

“Mijn enige droom is om zo snel mogelijk geopereerd te worden.”

‘Mijn man komt te snel klaar’

Grapperhaus waarschuwt horeca: Laatste waarschuwing anders gaat alles weer dicht!