in

Bewezen: Vrouwen hebben meer slaap nodig omdat hun brein harder werkt

In de huidige tijd waarin we leven, zien we steeds vaker dat mensen kampen met slaapproblemen. Overal lees je goed bedoelde adviezen om een betere nachtrust tegemoet te gaan.

Zo zou je de oplossing kunnen vinden in ons voedingspatroon, verschillende in-slaap-val tactieken enzovoort.

Maar jij als vrouw, hebt gewoon meer slaap nodig in vergelijking met mannen. Waarom, vraag je je misschien af? Nou, ons brein werkt harder.

Draai je dus morgenochtend nog maar een keertje om, want als we het recente onderzoek aan de Britse Universiteit van Loughboroug mogen geloven dan heb jij deze slaap hard nodig!

Lees ook
Ken je die vrouw nog die zwanger was van drieling? Dit is haar buik ná bevalling:

Volgens het onderzoek gebruiken vrouwen meer hersenactiviteit en benutten een groter deel van de hersenen in vergelijk tot mannen.

Door deze hogere activiteit in de hersenen, heb je langer de tijd nodig om te rusten en de hersenen weer goed te laten herstellen. Omgerekend zou dit in de praktijk neerkomen op circa 20 minuten meer slaap per nachtrust.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 949 jongeren waarbij gekeken werd naar de verschillen op het gebied van hersenontwikkeling.

Uit het onderzoek bleek dat mannen beter ontwikkeld zijn op het gebied van motoriek en ruimtelijk inzicht.

Lees ook
Dode baby ontdekt in vuilnisbak in treintoilet

In de praktijk zie je dan ook dan het vooral mannen zijn die bijvoorbeeld werken in de bouw of als monteur.

Echter blinken de vrouwen uit, wanneer het gaat om geheugen en sociale cognitieve vaardigheden.

Waar mannen beter ontwikkeld zijn op het gebied van motoriek en ruimtelijk inzicht, zijn bij vrouwen de verbindingen tussen de verschillende hersengebieden beter ontwikkeld dan bij mannen.

Hierdoor kunnen vrouwen bijvoorbeeld beter en sneller communiceren en zijn vrouwen over het algemeen veel beter in multitasken. Je weet nu wat je morgen te doen staat: Uitslapen!

Als-ie té groot is: ‘Liefde overwint alles, dacht ik. Zelfs een jongeheer zo groot als een kinderarmpje’

Man heeft honderden wormen in lichaam na eten sushi