in

Bestuurder lijkwagen krijgt prent terwijl hij overleden man ophaalt: ‘Schandalig!’

Een uitvaartmedewerker van Meander wist niet wat hij meemaakte woensdagmiddag. Het personeelslid wilde een overleden man vanaf het Theodora Vos De Wael Huis vervoeren, een Zwols verzorgingstehuis. Hij parkeerde de rouwwagen in een betaald parkeervak. Maar toen…

Terwijl hij met het personeel en nabestaanden de overleden persoon binnen ophaalde, schreef een handhaver van de gemeente Zwolle een waarschuwingsprent uit. De auto had namelijk geen parkeerkaartje achter de ruit.

Johan Vlijm, overbuurman van het tehuis, zag het gebeuren. ,,Ik heb die diender nog laten weten: dat doe je toch niet! Het is een lijkwagen. Er wordt zo een overleden man naar buiten gebracht en hierin vervoerd. De bestuurder is binnen. Maar ja hoor, die bon ging gewoon onder de ruitenwisser. Schandalig.’’

Een medewerker van Meander vertelt dat er contact met de gemeente Zwolle is geweest. Het betrof niet een parkeerbon maar een parkeerwaarschuwing. Een bonnetje om te waarschuwen dat er eigenlijk een bon uitgeschreven had moeten worden.

Lees ook  Tien verpleegkundigen van ziekenhuis Uden zijn zwanger: ’Dikke-buikenparade’

Woedend
De Meander-medewerker laat weten ook daarin teleurgesteld te zijn. Het laatste moment van de overledene bij het tehuis werd danig verstoord door de waarschuwingsbon. De aandacht ging eerst uit naar de ophef daarover op straat, in plaats van naar de overledene.

Bovendien was de auto met vlaggen als rouwvervoer zichtbaar en dan mag deze zonder kaartje geparkeerd staan. Van een overtreding was geen sprake, stelt de medewerker. De medewerker laat weten dat de gemeente Zwolle inmiddels haar excuus heeft aangeboden.

Overbuurman Johan Vlijm: ,,Ik ben niet snel boos… Ik was witheet. Dit doe je toch niet. Eenmaal binnen in huis kwam ik erachter dat de handhaver tóch – ondanks de informatie die ik gaf – een prent had uitgeschreven.

Lees ook  Kindje veilig teruggevonden na dollemansrit in Rotterdam

Ik liep direct naar buiten, ik zag hem nog fietsen… Iets roepen had geen zin meer. Regels zijn regels, maar je kan te ver gaan. Dit is mensonterend.’’

Door het stof
De gemeente Zwolle gaat door het stof voor de waarschuwingsbon. ,,Daarvoor bieden wij Meander, het verzorgingstehuis en de nabestaanden onze excuses aan’’, stelt een woordvoerster van de gemeente.

De gemeente Zwolle erkent dat er niet goed is gehandeld. ,,Voor rouwwagens gelden vanzelfsprekend andere parkeerregels dan voor personenwagens.

Uitvaartorganisaties moeten ongestoord hun werk kunnen doen. Er worden voor rouwwagens dan ook nooit bekeuringen of waarschuwingen uitgeschreven.

Helaas is het in dit geval anders gelopen. Daarvoor bieden wij Meander, het verzorgingstehuis en de nabestaanden onze excuses aan.’’

Susanne schrijft brief aan vrouw die werd beschoten door waterkanon. ‘Jij overtrad de wet’

Hilarisch: vrouw bestelt eten zodat bezorger spin kan weghalen