in

Bemanning roept om een arts maar als een zwarte vrouw naar voren komt – weigeren ze haar te laten helpen

Toen Dr. Tamika Cross op een vlucht was deed zich een noodgeval voor. Een passagier raakte bewusteloos. Tamika wilde helpen maar de bemanning hield haar tegen. Toen de man opnieuw bewusteloos raakt vroeg de bemanning om een arts. Ze wilden niet geloven dat Tamika arts was en luisterden niet eens naar haar.

Daarna zei de bemanning: “Als er een arts aan boord is, wil die dan op de knop drukken?”. Toen Tamika dit deed zei de stewardess “O wow, bent u echt dokter?” en vroeg allerlei details.

Tamika antwoordde: “Gyneacoloog, werk in Houston, in Detroit voor een bruiloft, maar geloof het of niet, maar ZE HEBBEN artsen in Detroit. En nu moet ik deze meneer helpen”.

Toen daarna een oudere, witte man naar voren kwam die zei dat hij ook arts was, werd Tamika weggewuifd, zonder dat ook maar naar de papieren van de witte man werd gevraagd. Nadat de laatste weer op zijn plek was gaan zitten vroeg de stewardess aan Tamika wat ze met de patiënt moesten doen. Tamika moest op haar tong bijten maar bleef professioneel en richtte zich op de man en zijn problemen. Ze instrueerde de bemanning basale levenstekens van de man op te nemen. Nadat het noodgeval voorbij was excuseerde de stewardess zich, maar daar was het veel te laat voor.

Lees ook  Vrouw ziet huilende man noodgedwongen geschenk in vuilbak van luchthaven gooien – wat ze eruit haalt breekt haar hart

“Ze had mijn hulp nodig en ik hield me in en deed mijn werk. De patiënt en zijn vrouw waren het probleem niet, ze hadden hulp nodig en we waren midden in de lucht. Ze kwam een paar keer langs om zich te verontschuldigen en bood me skymiles aan. Ik wees dit vriendelijk af. Dit ga ik hogerop zoeken. Ik wil geen skymiles in ruil voor regelrechte discriminatie. Of dit om ras, leeftijd, seksediscrimintatie gaat, maakt niet uit, het is niet in orde. Hier komt ze iet mee weg…die skymiles krijg ik toch wel…”

Lees ook  Schijnt de rok van Meghan Markle hier nou volledig door?

Tot nu toe hebben meer dan 156.000 mensen haar post geliked, zijn er meer dna 22.000 commentaren en is het bijna 49.000 keer gedeeld. Mensen zijn woedend dat de man onmiddellijke hulp ontzegd werd omdat een stewardess twijfelde of een zwarte vrouw wel een arts was. Hoe denk jij over dit voorval?

Hun zoontje van 3 was wel erg stil. Toen ze ontdekten wat er gebeurd was gilden ze het uit van schrik

Ze hebben haar gedwongen te paren en geslagen. De trauma’s laten tot op de dag van vandaag hun sporen na.