in

Belgische moordenaar in Amerikaanse cel trekt aan de alarmbel na verschrikkelijk probleem: “Vrezen voor zijn leven”

Rudy Vandenborre (55), zit al dertig jaar in de cel in de Verenigde Staten. Hij zit daar omdat hij een dubbele moord pleegde.

Rudy wil niets liever dan overgebracht worden naar een Belgische cel, maar dat wordt telkens geweigerd door de gouverneur van Florida. En ook de Belgische regering weigert Rudy te helpen.

Nieuwe aanvraag
Hij heeft intussen een nieuwe aanvraag ingediend. “Als het deze keer niet lukt, vrees ik voor Rudy”, is Savanah Berkovic, die zich vanuit ons land het lot van Vandenborre aantrekt duidelijk in Het Laatste Nieuws. “Hij zit intussen bijna dertig jaar in de cel, maar dat valt hem steeds zwaarder. Vooral omdat hij intussen opnieuw in het vizier is gekomen van een bende in de gevangenis die hem afperst en bedreigt. De enige manier om zijn veiligheid te garanderen, is vrijwillig in een isolatiecel gaan zitten.”

Lees ook  Man overlijdt nadat het echtpaar ruzie heeft – nu heeft de vrouw een belangrijke boodschap voor iedereen

Bende
“Hij wordt stilaan zwaar depressief van de uitzichtloosheid van zijn situatie. Hij werd eerder dit jaar overgebracht naar de gevangenis van Wakulla, waar vooral gevangenen naartoe gaan die hun vrijlating voorbereiden. Daar is in zijn geval geen sprake van, het ging erom te ontsnappen aan de bende die hem in de gevangenis van Hamilton tergde. Maar sinds kort zitten een aantal van die bendeleden óók in Wakulla en is de ellende terug begonnen.”

“Geen respect voor iemands leven”
In een brief zegt Rudy dat hij het al tien jaar moeilijk heeft. “Het is nog niet erg genoeg dat je verwijderd bent van familie, vrienden en de maatschappij en dan komen die bendes er nog bij. Dat is nog het gevaarlijkst, want ze hebben geen respect voor iemands leven. Een drietal weken geleden is het begonnen. Terwijl ik buiten was, is alles uit mijn koffer gestolen.”

Lees ook  Fabiola Volkers gaat t0pless op hete Insta-foto's!

Pak slaag
Als Rudy de bende niet gehoorzaamt, dreigt hij zwaar aangepakt te worden door de bendeleden. “Een paar dagen geleden stapten drie gang members op mij af en stopten een briefje in het zakje van mijn uniform. Er stond op wat ze van mij wilden: voor zeker 50 dollar winkelspullen.”

Beu
“Ik begin het beu te worden om zo door het leven te moeten gaan – altijd oppassen, altijd over je schouder kijken en niemand kunnen vertrouwen. Maar we zullen eerst de zon nog eens laten opkomen, en dan hopen dat er binnenkort beter nieuws is”, besluit Rudy.

Pasgeboren baby gaat door een hel, politie besluit drastisch in te grijpen

“Maak dat je wegkomt!”: Moeder waarschuwt 2-jarig zoontje terwijl ze zelf vecht voor haar leven