in

Belg betrapt Nederlandse dief op boot: ‘Hij droeg mijn string’

Een 34-jarige Nederlander die enkele dagen in België verbleef maar geen slaapplaats had, heeft een boot gestolen in Leuven. De man richtte heel wat schade aan, zo meldt de eigenaar, die de Nederlander in dronken toestand aantrof. De man voelde zich erg op zijn gemak op het jacht, zo blijkt.

Tegenover Vlaamse media doet de bezitter van de boot zijn bizarre verhaal. Hij werd gewaarschuwd door een kameraad van de woonboot die naast zijn plezierjacht aangemeerd ligt, zo vertelt hij.

Lees ook
Hussein (20) die in problemen kwam in zee is deze nacht overleden: “Zijn vrienden probeerden hem nog te redden”

‘Ik ben je boot aan het schoonmaken’
“Hij zei me dat mijn boot verdwenen was. Ik keek even rond. En nog geen 300 meter verder zag ik de boot ronddobberen met een man aan boord. Ik sprak de persoon aan. Ik ben je boot aan het schoonmaken, zei hij. Mijn kameraad is toen aan boord gegaan en we hebben de politie van Leuven gebeld. Die hebben de man meegenomen voor verhoor.”

Lees ook
Daniëlle uit Breda: Mannen moeten betalen om deze schoonheid aan te kijken!

De Nederlander leek onder invloed, vertelt hij. “Hij droeg mijn string. Hij heeft mijn voorraad bier opgedronken, maakte eten klaar, trok elektrische kabels los en probeerde toen weg te varen met de boot. Maar hij kreeg de motor niet gestart.”

Volgens de bezitter bedraagt de schade 21.000 euro. Hij had de boot nog maar net gekocht.

40 jaar nadat Linda thuis verkracht en vermoord werd, blijkt dat foto van dader in kamer van haar zoons hing

Familiedrama: Zoon (47) steekt moeder (73) en verwondt zichzelf