in

Belg (39) komt tijdens grotduiken in Frankrijk vast te zitten en sterft

Een 39-jarige Belg is overleden tijdens het grotduiken in Frankrijk. Dat melden verschillende Franse media. De man was op stap met een speleologieclub uit België. Hij bleef tijdens het duiken echter vastzitten en kwam niet meer boven.

Het 39-jarige slachtoffer ging donderdag omstreeks 11.30 uur naar de grot van Marcilhac-sur-Célé, in het département Lot. Omdat de duiker niet meer boven water kwam, gingen zijn mededuikers achter het slachtoffer aan en werden de hulpdiensten ingeschakeld.

Lees ook  Zusjes Bo & Britt Mink uit Nederland zijn heerlijke pareltjes - Wat een meloenen!

Het slachtoffer bleek tien meter onder het wateroppervlak vast te zitten in een nauwe doorgang, op ongeveer twintig meter van de ingang van de grot. De man zou vervolgens overleden zijn door een hartstilstand. De brandweer slaagde er niet meer in hem te reanimeren.

De nautische afdeling van de politie kwam ter plaatse om de exacte omstandigheden van het ongeval te onderzoeken en om de duikuitrusting van het gezelschap te inspecteren. Ook burgemeester Jean-Paul Mignat kwam naar de plaats van het ongeval. ,,Een drama”, reageert hij in de Franse pers. ,,Dit is het derde duikongeval in de stad dit jaar en het tweede met dodelijke afloop.”

Lees ook  Ultiem zomers chillen doe je in deze varende hot tub

Op 8 mei 2021 kwam bij een andere ingang van de grot een Poolse duiker om het leven. Ook in juni 2020 was er nog een dodelijk duikongeval.

Marcilhac-sur-Célé is in heel Europa een bekende plek voor grotduiken. De gemeente ontvangt volgens Le Parisien jaarlijks ongeveer vijfduizend duikers.

Advocaat Youssef Taghi, neef van drugsbaron Ridouan, opgepakt: “Hij besprak gewelddadige ontsnapping”

Apeldoorn rouwt om Thom (13) na val uit uitkijktoren: ‘Verschrikkelijk ongeluk’