in

Belg (21) overlijdt na val uit raam bij politiecontrole lockdownfeestje

Vanmorgen is een 21-jarige Belg om het leven gekomen nadat hij uit een raam van een hotelkamer in Antwerpen was gevallen. Hij probeerde te ontsnappen aan een politiecontrole tijdens een lockdownfeestje.

De man viel afgelopen nacht om 04.00 uur uit het raam van de hotelkamer nadat de politie op meerdere meldingen van geluidsoverlast was afgekomen, meldt het Antwerps parket.

De kamer lag op de bovenste verdieping van het hotel. Het hotelpersoneel had de hotelgasten al meerdere keren aangesproken op hun gedrag.

Zwaar aangeslagen
Toen de de politie aankwam, probeerden de acht feestgangers zich te verstoppen. Een van hen klom uit het raam.

Lees ook  Marokkaanse kleuter Rayan (5) uit put gehaald, maar niet meer in leven

De aanwezige politie probeerde het slachtoffer te reanimeren tot de ambulance kwam, maar die poging mochten niet baten.

De andere hotelgasten, het hotelpersoneel en de betrokken politiemensen zijn zwaar aangeslagen en zijn opgevangen door slachtofferhulp.

Verschrikkelijk
“Ik ben geschokt door het overlijden van een jonge Antwerpenaar vannacht”, laat burgemeester Bart De Wever weten in een reactie.

“Ik wil mijn medeleven betuigen aan zijn familie en naasten. Het gerechtelijk onderzoek naar deze verschrikkelijke gebeurtenis loopt.”

Lees ook  Moeder ontdekt dat man affaire heeft met dochter

De Wever merkt dat al sinds het begin van de controles op lockdownfeestjes mensen aan de politie proberen te ontsnappen.

“De veiligheidsdiensten hebben echter ons algemeen belang voor ogen en zijn er om ons te helpen waar nodig”, zegt hij.

Het overlijden van de man ‘confronteert ons pijnlijk met de gevolgen van lange lockdownperiodes op het mentaal welzijn, in het bijzonder van jongeren’, aldus de burgemeester. “Ik hoop dat we hierover in alle sereniteit het maatschappelijk debat zullen voeren.”

John van den Heuvel vindt steun op Instagram na verlies dochter

Julies dochter Sharida (39) overlijdt na cosmetische ingreep in Turkije