in

Begraafplaats verwijdert grafsteen van 4-jarige jongen omdat één persoon klaagde

Een geliefde verliezen is nooit gemakkelijk. Het verliezen van een kind kan de moeilijkste ervaring zijn waarmee een mens tijdens zijn leven mee kan worden geconfronteerd.

Jo Corbett-Weeks kan dit helaas bevestigen. Haar zoon, Max Corbett-Gardener, was slechts 4 jaar oud toen hij stierf vanwege complicaties met betrekking tot epilepsie. Zij en de rest van zijn familie bleven rouwen omdat ze een kleine jongen moesten begraven die veel te snel was overleden.

Jo bespaarde $ 4580 om te betalen voor een unieke grafsteen voor Max, één die zijn energie en geest zou weerspiegelen. De grafsteen was een stervormige steen die werd omhelsd door een teddybeer; een passend eerbetoon aan de jonge Max.

Slechts een paar dagen nadat het was geplaatst, werd de grafsteen van Max verwijderd, zonder toestemming van de familie. De reden? Nou, het is heel verwarrend.

Het duurde drie jaar voordat Jo en haar familie het geld inzamelden om de grafsteen te kopen die ze voor Max wilde, maar uiteindelijk, op wat zijn 7e verjaardag zou zijn, werd het geplaatst op zijn graf.

Binnen drie dagen, en zonder enige toestemming van Jo, werd de steen verwijderd.

Waarom, vraag je? Hoe kan zoiets weerzinwekkends gebeuren?

Een klacht ingediend
Volgens de gemeenteraad van Malvern, verantwoordelijk voor het onderhoud van de begraafplaats, had een familie een klacht ingediend dat de grafsteen niet “in overeenstemming” was met de anderen.

Schokkend genoeg werd Jo niet eens door de raad op de hoogte gebracht van hun beslissing. Volgens AmericaNow zei ze: “Ik wist helemaal niet dat dit speelde. De raad nam geen contact met mij op en het was de steenhouwer die me vertelde dat hij het bevel had gekregen om het te verwijderen.

Lees ook  IS claimt aanslag Barcelona: Dreigt opnieuw met aanslagen in Europa!

“Ik voel me overstuur, bedroefd en boos. We hebben zoveel meegemaakt als een familie. Ik kon het begrijpen als het graf onverzorgd of lelijk was, maar dat is het niet. De grafsteen betekende veel voor mij en de familie, maar nu vechten we om het terug te zetten.

“Het is een vreselijke situatie. We willen gewoon een plek hebben om te kunnen rouwen. ‘

Naar verluidt beweerde de raad dat er een gebruikelijke aanvraagprocedure voor grafstenen is en dat als Jo een aanvraag had ingediend, zij zou zijn geïnformeerd dat de stervorm tegen regelgeving was. Als Max was begraven in het kindergedeelte, zou het goed zijn geweest, maar omdat hij in het volwassen gebied werd gelegd om te rusten – om dichter bij zijn familie te zijn – was die specifieke grafsteen verboden.

In een verklaring hierover zei de woordvoerder van de gemeente Malvern het volgende: “We hebben de conformiteit van vormen op onze begraafplaats. We werden gecontacteerd door mensen die bezwaar maakten tegen de vorm. Hoe langer het bleef, hoe moeilijker het proces zou zijn geweest. Het was een hele moeilijke beslissing om het te verwijderen, maar een beslissing die we meteen moesten nemen.

Lees ook  Nederlandse jongen (18) kritiek na val van balkon vijfde verdieping in Mallorca.

“Het was niet noodzakelijk een bezwaar tegen de vorm van de grafsteen, maar meer waarom we de ene regel op de ene familie wordt toegepast en andere regels op andere familie leken toe te passen. De steenhouwer in deze situatie had geen toestemming om de steen te plaatsen – en de steen is niet in overeenstemming met het graf in dat gebied. Door het juiste proces niet te volgen, heeft hij beide gezinnen veel leed bezorgd. ‘

Natuurlijk had Jo een aanvraag moeten indienen via de juiste kanalen, maar ik kan niet alleen degene zijn die denkt dat het in een extreem slechte smaak is dat iemand zou kunnen klagen over de vorm van de grafsteen van een kind en vervolgens een verzoek indienen om deze te verwijderen. De grafsteen van Max was niet groot, obsceen van aard of – laten we eerlijk zijn – zo anders dan andere grafstenen. Jo en haar familie hebben het recht om zijn leven te vieren zoals zij dat willen, en om de erfenis weg te nemen waar ze zo hard voor hebben gewerkt is gewoon verkeerd.

Wat vind jij ervan dat de grafsteen van Max is weggehaald?

Als je ook boos bent over de beslissing, DEEL dit verhaal om Jo te laten zien dat zij jouw steun heeft.

Zwanenhater slaat zwanen met wandelstok en schudt eieren

1-jarig kind drinkt anderhalve liter koffie per dag omdat haar ouders ‘geen melk kunnen betalen’