in

Beer Caesar was jarenlang gevangen in een ´martelvest´ om haar lichaam – kijk nu als ze er eindelijk uit komt

Het blijft me altijd verbazen hoe mensen zo gemeen kunnen zijn en onschuldige dieren eindeloos martelen. Hoe kunnen deze dingen nog steeds gebeuren?

Caesar de beer is een perfect voorbeeld van het soort gruwelijke incidenten wat ik bedoel.

Deze arme beer bracht het eerste deel van haar leven door in de hel op aarde. Caesar groeide op, op een boerderij in China, waar ze gedwongen werd om een strak ´martelvest´ van metaal de dragen. Ze leefde in een kleine kamer zonder ramen of ruimte om te bewegen.

Ze leefde letterlijk is het donker – maar voor deze beer was er licht aan het einde van de tunnel

Naast haar metalen martelvest en gevangenschap, had Caesar ook een open wond aan de zijkant van haar lichaam.

De verwonding was met opzet aangebracht, zodat er gal uit de galblaas onttrokken kon worden. En nu vraag je je mogelijk af waarom iemand een onschuldige beer zo veel pijn aan zou doen voor gal?

Gal van beren wordt gebruikt voor de productie van een bepaald traditioneel Chinees medicijn. Verdrietig genoeg is dit een normale gang van zaken in China.

Lees ook  Schooladvies valt niet in de smaak, vader en zoon mishandelen medewerkers Tilburgse school

“Caesar kwam in 2004 bij ons, nadat ze jaren in een metalen harnas had geleefd – de grootst mogelijke gal-boerderij marteling,” schrijft de organisatie Animal Asia, die Caesar van haar nachtmerrie redde.

Caesar was een van de gelukkig beren die de organisatie kon redden van een lang leven vol pijn, marteling en ellende. Het is inmiddels jaren geleden dat de beer gered werd en ze woont sindsdien in de wildernis van Chengdu. Dit is wat Animal Asia inmiddels over haar zegt:

“Om haar in het zonlicht te zien – zo veel jaren na haar redding – maakt het moeilijk om haar bestaan van toentertijd voor te stellen,” schrijft Animal Asia. “Zo´n groot wezen in zo’n kleine verwarrende ruimte. We zijn vereerd dat we haar een beter leven kunnen geven, en haar dagelijks in de omgeving zien is een absoluut voorrecht.

Het is zo fijn om deze beer vrij in het water te zien spelen, na de lijdensweg die ze heeft afgelegd.

Toen ze net gevonden was, was Caesar bijna al haar vacht verloten en was ze erg zwak. Maar kijk hoe ze er nu aan toe is in de video hieronder.

“Deze beelden van haar prachtige vacht droog schudden en haar op een goed gezond 300 kilo gewicht zien, zijn ongelofelijk,” zegt Animal Asia.

Lees ook  Dit is de ‘monsterverpleger’ die zwaar gehandicapte bedlegerige vrouw zwanger maakte

En hoewel Caesar haar verhaal een goede afloop heeft, is het belangrijk om te onthouden hoeveel werk er nog is om dit soort dierenmishandeling en –martelingen te stoppen. In China leven er naar schatting 10.000 opgesloten. Hopelijk brengt Caesar haar verhaal bij sommige mensen iets te weeg. En komen dierenliefhebbers bijeen om dergelijke dierenmishandeling tegen te gaan.

Geen enkel dier verdient het om zo te leven. Op Animal Asia’s website, kun je een donatie doen, zodat zij hun werk kunnen voortzetten. Help alsjeblieft dit verhaal te delen en meer mensen op de hoogte te brengen van de situatie van Chinese beren.

Vader merkt dat iets niet klopt als hij de kamer van zoon binnenloopt, vindt een brief waar iedereen van moet lachen

Papa let even niet op, dan valt plots een agressieve hond zijn dochter van 2 aan….