in

Bedreigd gezin weg door verzoek buren na brandstichtingen en vuurwerkbommen

Een gezin vertrekt uit het Kuipersveld in Koog aan de Zaan vanwege maandenlange onrust in de straat. Het gezin zou mogelijk het doelwit zijn van brandstichtingen en vuurwerkbommen. Ook andere buurtbewoners worden de dupe van deze intimidatiepogingen.

Gisteren liet de gemeente aan de buurtbewoners weten dat het gezin vrijwillig vertrekt. Dat is in samenspraak met de politie en de gemeente. Buurtbewoners hopen dat met het vertrek van het gezin de rust terugkeert.

Onrust
“Het vertrek van het gezin was ons verzoek,” vertelt een van de buurtbewoners aan het Kuipersveld. “Het gezin wordt bedreigd en daar is de hele buurt de dupe van.” Volgens de buurtbewoner gaat het om een ouder stel dat vier zonen heeft in de leeftijd tussen de 20 en 30 jaar. “Het is een gezin waar bijna niemand contact mee had. Het huis is ook helemaal afgedekt.”

Lees ook  Twee beveiligers gestoken in Primark

Het vertrek van het gezin leidt in de buurt tot veel opluchting, maar er is ook medeleven. “Het zal misschien de rust in de wijk ten goede komen maar voor het gezin zelf vind ik het naar. Ik ken ze niet, maar zo’n situatie wens je niemand toe,” vertelt buurtbewoner Patricia.

Patricia is zelf geen slachtoffer geweest van de incidenten, maar er zijn buren van wie de auto’s in brand zijn gestoken. Afgelopen weekend werd er voor de tweede keer een auto van een buurtbewoner in brand gestoken. ” We werden opgeschrikt door een knal en zien een oranje gloed. Dan weet je eigenlijk al genoeg.”

Bedreigingen
Eind januari begint de reeks bedreigingen in de straat. Er wordt een verdacht pakketje weggehaald door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie, verschillende auto’s worden in brand gestoken, er wordt een vuurwerkbom naar de achterzijde van de woning gegooid en een keukenraam vernield. Ook worden restanten van vuurwerk en tie-wraps gevonden in de buurt van de woning.

Lees ook  Man en zwangere vrouw ziekenhuis ingeslagen door drie mannen bij verkeersruzie

Ondanks al deze incidenten voelt Patricia zich niet onveilig. “We zijn niet angstig. Als er een incident is geweest dan is het wat onrustig, maar dat ebt gelukkig weer weg.”

Extra maatregelen
Na de vuurwerkbom in juli worden er extra maatregelen genomen. Zo is er extra cameratoezicht en surveillances. Ondanks de maatregelen die zijn genomen, zijn er afgelopen weekend toch weer auto’s in brand gestoken. “Ze deinzen nergens voor terug.”

Groepje scooterrijders steekt auto in brand na verkeersruzie in Brunssum

Taliban in de botsauto’s na overnemen van pretpark bij Kabul