in

Baby’s bijna dood na brandstichting door Hagenaar

Hagenaar Samir F. (28), die in november brand stichtte in zijn woning aan de Haagse Uddelstraat, hangt tbs boven het hoofd, zij het een milde variant.

De verdachte is illegaal in Nederland. Hij stond donderdag terecht bij de Haagse rechtbank. Tot een strafeis kwam het donderdag echter nog niet: de rechtbank wil eerst de reclassering horen.

Samir F. woonde pas drie maanden in de woning, toen hij het bed en de bank in brand stak. Twee baby’s uit het portiek moesten naar het ziekenhuis, omdat ze rook hadden ingeademd.

De verdachte liep naar buiten en belde zelf de politie. Waarom hij het heeft gedaan? Dat bleef ook in de Haagse rechtbank een raadsel.

Lees ook  Shantienne Frans slachtoffer liquidatie Rotterdam, broertje eerder doodgeschoten

,,Ik was me er niet bewust van”, zei hij. Hij hoorde vrouwenstemmen en leed aan waanbeelden als ‘bommen onder het bed’.

Volgens deskundigen was hij destijds psychotisch en niet toerekeningsvatbaar. Zijn gebruik van cannabis, coke en alcohol maakte het er niet beter op.

Verdachte was in augustus opgenomen geweest in een kliniek, maar nam zijn medicijnen niet trouw in. Soms te weinig, andere keer teveel, erkende hij voor de rechter.

Lees ook  Dit is dus het bloedmooie zusje van Max Verstappen:

Genezen
Hij zou nu weer ‘genezen’ zijn: de stemmen waren verdwenen. Deskundigen zijn daar niet gerust op en vrezen voor herhaling.

De psychiater beval een intensieve tbs-behandeling onder voorwaarden aan. Maar die maatregel is volgens de reclassering onuitvoerbaar, aangezien de man illegaal in Nederland is en moet worden uitgezet.

De rechtbank wil over dat laatste nadere toelichting van de reclassering alvorens tot een afronding van de zaak te komen.

Dat was tegen de zin van de advocaat, die de zaak wél af had willen handelen. De zitting wordt op een nog onbekende datum voortgezet.

Onderwijsinspectie start onderzoek naar ‘geestelijke mishandeling’ 6-jarige leerling

Vier eekhoorns dood na lompe bomenkap gemeente