in

Baby van vier maanden en papa (48) overleden na ongeval op E40

De baby van vier maanden die afgelopen maandag gewond raakte bij een ongeval op de E40, overleed gisteren in het ziekenhuis. Ook de 48-jarige vader van het kind bezweek aan zijn verwondingen. Dat bevestigt de federale politie. De moeder ligt nog in het ziekenhuis, maar werd hersendood verklaard.

Om een nog onduidelijke reden botsten maandag omstreeks 15.30 uur twee wagens tegen elkaar aan het begin van de E40 richting Leuven in Evere. “In één wagen viel één lichtgewonde, maar in de tweede wagen moesten we drie inzittenden – twee volwassenen en een kind – ter plaatse reanimeren”, vertelde brandweerwoordvoerder Walter Derieuw maandag. De drie gewonden werden vervolgens in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Een vierde inzittende, een peuter, raakte gewond, maar is niet in levensgevaar. Het gaat om een familie uit Brussel.

Lees ook
Werkneemster geldtransport op de vlucht met één miljoen euro

Hersendood
De baby van vier maanden en de papa van het kind bezweken dinsdag aan hun verwondingen in het ziekenhuis. De moeder van de baby, een 36-jarige vrouw uit Brussel, ligt nog in het ziekenhuis. Zij werd hersendood verklaard.

De papa laat twee kinderen na: een kleine peuter, die betrokken was bij het ongeval, maar ongedeerd uit het voertuig kwam, en een ouder kind. “De dienst slachtofferbejegening doet al het mogelijke om de kinderen op te vangen”, aldus de federale politie.

Lees ook
Cocaïne gevonden in bloed chauffeur truckongeluk Nieuw-Beijerland, blijft wel op vrije voeten

Verpleegster (41) en mama van twee sterft na aanrijding door wagen: “Het is zo’n warm gezinnetje”

Man negeert doktersbevel om verlamde vrouw in verpleeghuis te doen en reist met haar de wereld rond