in

Baby van Romee Strijd met spoed opgenomen in ziekenhuis: “Ik was compleet in shock”

Mint, het zeven maanden oude dochtertje van het Nederlandse model Romee Strijd (25) en haar partner Laurens van Leeuwen (29), heeft een aantal dagen in het ziekenhuis gelegen.

Het kleine meisje is ondertussen weer thuis, maar Strijd kreeg wel de schrik van haar leven. “Het was ontzettend moeilijk om haar zo te zien”, laat ze op maandag weten op Instagram.

Vorige week was het model in Monaco voor haar werk. Iets waar ze naar eigen zeggen al moeite mee had, want het was pas de tweede keer dat ze alleen op reis ging sinds de geboorte van haar dochtertje.

Lees ook  John van den Heuvel vindt steun op Instagram na verlies dochter

Alleen ging het op donderdagavond plots mis. Strijd kreeg namelijk een telefoontje met het nieuws dat de zeven maanden oude Mint in de ambulance lag, aan een zuurstofmasker.

“Laurens was bij haar. Ik was compleet in shock en ben in het midden van de nacht weer richting Nederland gevlogen.”

4 dagen in het ziekenhuis
Eenmaal aangekomen op de luchthaven is Romee meteen richting het ziekenhuis vertrokken. Daar heeft het gezin in totaal vier dagen doorgebracht.

Mint bleek uiteindelijk het respiratoir syncytieel virus (RS-virus) te hebben, een veroorzaker van het verkoudheidsvirus. Een virus dat bij baby’s over kan slaan op de longen en zo soms nare gevolgen kan hebben.

Lees ook  Politie wil dat online heksenjacht op Arnhemse agent stopt: 'Dit is gewoon strafbaar'

“Het was ontzettend zwaar om haar te zien met een zuurstofmasker op en gekoppeld aan allerlei monitoren. Maar ze is zo sterk”, schrijft het Nederlandse model op Instagram.

Ondertussen is het drietal weer naar huis. In de komende dagen willen ze samen de tijd nemen om veel te rusten en om de gebeurtenissen van de afgelopen week te verwerken.”

Jonge zusjes dodelijk getroffen door bliksem

‘Mijn man komt te snel klaar’