in

Baby van flat gegooid door vader in Ridderkerk

Haar twaalf maanden oude baby viel van een flat naar beneden, maar overleefde. ,,Ik besef nu echt dat wonderen bestaan. Ik zag hem voor mijn ogen overlijden, maar hij is aan de dood ontsnapt’’, vertelt een 37-jarige moeder uit Ridderkerk maandag in de rechtbank.

Haar ex-man staat daar terecht, omdat hij volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn zoon eerst probeerde te wurgen en toen naar beneden gooide. Verdachte M. El K. ontkent. ,,Ik ben niet dat monster.’’

Lees ook
Meisje (16) stapt naar de rechter nadat stiefvader in haar b*rsten knijpt en haar mis bruikt op de bank

De 33-jarige vrouw van de Marokkaanse man werd al tijdenlang stelselmatig mishandeld. Toen zij duidelijk maakte niet meer verder te willen met haar man, sloegen bij hem de stoppen door. De man richtte zijn woede niet alleen op de vrouw, maar ook op hun zoontje. De vrouw vocht voor het leven van haar zoontje, maar kon niet voorkomen dat de man het kind met kracht van de eerste verdieping van hun flat gooide. Het kind bleef bewegingloos op het gras liggen.

Lees ook
Man breekt in, trekt zijn kleren uit en loopt naakt naar buiten

Met de kleine gaat het nu naar omstandigheden goed. Het kind heeft nog lichte evenwichtsstoornissen maar zal helemaal herstellen. De moeder woont nu bij familie en wil absoluut niet meer terug naar de flat waar het drama plaatsvond. Na enig touwtrekken heeft de gemeente toegezegd haar aan een andere woning te helpen. De vrouw is bang dat haar ex-man afmaakt waar hij die avond aan is begonnen’.

Deel dit artikel via:

Wim (37) en Joyce (36) overleden op terugweg van trouwfeest: ‘Voor hen was maar één ding belangrijk, de kinderen’

Ernstig mishandeld door haar ouders als baby, overtreft driejarige alle verwachtingen van dokters