in

Baby met geboorteafwijking: Wildvreemde geeft ouders opnieuw hoop.

Waarschuwing: Dit artikel bevat foto’s die op sommige lezers schokkend zouden kunnen overkomen.

Ouders vinden hun kinderen altijd wondermooi. En zo hoort het ook. Wanneer ze beledigingen horen over hun kinderen, is het maar normaal dat ze zich gekwetst voelen. Sara Heller en Crhis Eidam moesten dergelijke boosaardige commentaren horen over hun zoon Brody die met een aangeboren afwijking ter wereld kwam. Maar de goedheid van een wildvreemde zou dit ruimschoots goed maken …

De behandelende dokter waarschuwde het stel tijdens de zwangerschap dat de foetus zich niet normaal ontwikkelde. Hij ging ervan uit dat het om een levensbedreigende afwijking ging. Hij raadde aan om de zwangerschap af te breken. Dat weigerden Sara en Chris omdat ze de baby absoluut wilden: “Zolang onze zoon ademend ter wereld komt, is dat voldoende voor ons.”

Toen Brody geboren werd, was het meteen duidelijk dat hij aan een zeldzame afwijking leed, waarvan wereldwijd slechts negen gevallen bekend zijn. Hij had niet alleen een open gehemelte, maar leed ook aan een chromosomale afwijking, waardoor hij er duidelijk anders dan andere kinderen uitzag. Maar dat weerhield de trotse ouders er niet van om hun vreugde met de wereld te delen. Net zoals miljoenen andere stelletjes publiceerden ze de foto’s van hun pasgeboren baby op Facebook.

Lees ook  Eenzame oudere vrouw zit aan een tafel in een restaurant – dan doet een onbekende man dit

De meeste van hun vrienden deelden in de vreugde van de kersverse ouders. Maar er waren ook gemene commentaren op het uiterlijk van Brody. Op Facebook schreef iemand: “Wat is er mis met het gezicht van jullie zoon?” Sara probeerde zijn situatie uit te leggen, maar dat had het tegenovergestelde effect. Mensen vonden er niet beter op dan om een amper vier maanden oude baby te pesten.

Enkele dagen na deze hatelijke commentaren gingen Sara en Chris op restaurant en uiteraard namen ze ook hun baby mee. Daar vroegen ze zich af of mensen het uiterlijk van hun baby ooit zouden aanvaarden of hij zijn hele leven het mikpunt van spot zou zijn. Het gezelschap genoot echter van hun avond, maar toen de serveerster de rekening kwam brengen, wachtte hen een ongelofelijke verrassing.

“Ik heb een geschenk voor jullie van het tafeltje hiernaast”, zei de serveerster. Sara vroeg zich af wat het kon zijn. Ze verwachtte niet veel goeds, eerder een hatelijk bericht op een servet geschreven. Hoe onverdraagzaam kan men zijn, dacht ze alvast. Zal het voor eeuwig zo verdergaan?

Lees ook  Dodelijk virus duikt voor het eerst sinds jaren zestig weer op in Europa: Al drie mensen gestorven na steek van mug

Het tegendeel was waar. Het was een cheque van 1.000 dollar die aan hun “wondermooie baby” gericht was! Dit was een ongelofelijk bewijs van naastenliefde en ze konden de anonieme schenker niet dankbaar genoeg zijn. Met dat geld konden ze immers de gezichtsoperatie van Brody betalen, die in januari 2017 werd uitgevoerd. Sara en Chris konden de gulle gever niet meer bedanken omdat die de zaak al verlaten had.

De timing kon niet beter zijn. Precies op het moment dat Chris en Sara aan de goedheid van de mensen begonnen te twijfelen, kwam deze wildvreemde in hun leven.

Het geld was belangrijk om de operatie te kunnen betalen. Maar nog belangrijker is dat dit gebaar ervoor zorgde dat ze terug vertrouwen en hoop in de mensheid kregen.

DEEL dit verhaal om je medemens te inspireren!

“Monsterstier” gefokt om meer vlees te produceren. Kijk wat er gebeurt als hij probeert te wandelen.

Busstation opent deuren voor 3 dakloze honden – kijk nu als ze hun eigen bedje krijgen!