in

Baby krijgt een beroerte na het oplopen van waterpokken – een belangrijke waarschuwing voor ouders

Ik herinner me echt dat toen ik waterpokken kreeg, het zo pijnlijk was en me zo ziek deed voelen, ik kan me nog steeds de pijn herinneren tot op de dag van vandaag, ook al was het meer dan 30 jaar geleden.

Ik herinner me ook dat iedereen om me heen het rond dezelfde tijd kreeg. In die tijd wilden ouders dat hun kinderen waterpokken kregen en probeerden er zelfs voor te zorgen dat ze het kregen.

Maar ik denk dat we toen niet wisten hoe gevaarlijk deze ziekte kan zijn.

Sommige gezinnen zorgden dat hun kinderen zich in de buurt van andere geïnfecteerde kinderen bevinden bij wat bekend stond als ‘waterpokkenfeesten’, omdat ze wisten dat dit waarschijnlijk later in het leven zou leiden tot immunisatie tegen de ziekte – wat volgens sommige gezondheidswerkers gevaarlijker is dan het contracteren als een kind.

“Je wilde absoluut immuun zijn voor waterpokken voordat je een volwassene werd, omdat het dan veel erger is, dus feestjes waren een goed idee voordat het vaccin werd geïntroduceerd”, zegt Rodney E. Willoughby, MD, specialist in pediatrische infectieziekten in het kinderziekenhuis van Wisconsin in het tijdschrift Parents.

Lees ook  Moeder ver moorde Sarah Papenheim vindt rechter 'gek geworden' na 'te lage straf'

Afgezien van de vreselijke blaarachtige uitslag, jeuk, vermoeidheid en koorts, kan de ziekte echter ernstigere aandoeningen veroorzaken. Ernstige complicaties van waterpokken kunnen pneumonie, encefalitis (zwelling van de hersenen), toxisch shocksyndroom, bot- en gewrichtsinfecties en bacteriële huidinfecties zijn.

Een baby van 11 maanden, bijvoorbeeld, kreeg een beroerte in de VS na besmet te zijn geweest met het virus.

Volgens een rapport in het Journal of Pediatrics werd de niet bij naam genoemde baby door zijn broers en zussen aan het virus blootgesteld, die enkele maanden eerder de ziekte hadden.

Moeilijk zijn gezicht aanraken
De baby, die geen gezondheidsproblemen had, werd naar de eerste hulp gebracht nadat zijn moeder ontdekte dat zijn rechterarm en benen zwak waren toen hij uit zijn dutje ontwaakte. Artsen merkten ook op dat hij moeite had zijn gezicht aan te raken, een symptoom van een beroerte.

Gelukkig heeft de jongen het overleefd, maar hij zal waarschijnlijk “een soort neurologische gevolg” hebben of zelfs een andere beroerte “als zijn arteriële aandoening blijft verergeren”, zei dr. Tina Tan, een voorzitter van de American Academy of Pediatrics en professor kindergeneeskunde bij Northwestern University.

“Iedereen denkt dat het een kleine ziekte is. Er zijn een aantal ernstige complicaties “, legde ze uit aan Today. “Kortom, het waterpokkenvirus infecteert de grote bloedvaten in de hersenen en veroorzaakt ontstekingen daarin. De bloedvaten kunnen krassen oplopen en dat kan de bloedtoevoer naar de hersenen verminderen, wat kan leiden tot een beroerte. ”

Lees ook  Een man doodt 21 katten maar wordt betrapt. Boontje komt om zijn loontje!

Omdat de baby te jong was om te worden gevaccineerd (ze moeten ouder zijn dan 1 jaar), zijn deskundigen van mening dat het enige dat de ziekte van de jongen kon hebben voorkomen, zou zijn als zijn oudere broers en zussen waren gevaccineerd.

Als je de risico’s wilt beheersen en minimaliseren, is er maar één effectieve manier: vaccinatie. Maar meer ouders kiezen om verschillende redenen om dat niet te doen.

Alle 51 Amerikaanse staten hebben vaccinatievereisten voor kinderen van openbare scholen en kinderopvang. Maar uitzonderingen worden gemaakt op basis van bepaalde religieuze en filosofische overtuigingen

Wat denk je? Moet iedereen zijn kinderen vaccineren tegen waterpokken? Of is het goed om hun kind “besmet te laten worden” zolang je voorzichtig bent?

Deel gerust je mening in het opmerkingenveld en deel deze belangrijke waarschuwing met iedereen die je kent!

Vrouw ontwaakt uit coma en krijgt het meest wonderbaarlijke nieuws

Moeder sterft na klaarblijkelijk ongevaarlijke insectenbeet: Nu geeft familie dringende waarschuwing aan anderen