in

Baby in zak gedumpt en verbrand door moeder

De politie van Velp heeft een echtpaar uit Velp en een vrouw uit Maassluis aangehouden die ervan worden verdacht een baby van twee en een halve maand afgelopen woensdag op gruwelijke wijze om het leven te hebben gebracht. Dat heeft een woordvoerder van de politie in Velp gisteren meegedeeld. Volgens de politie hebben de vader (30 jaar) en moeder (27 jaar) van de baby samen met een 31-jarige vriendin het jongetje in het toilet verbrand omdat het bezeten zou zijn van demonen.

Volgens de politie hebben de twee vrouwen en de man inmiddels toegegeven dat ze het kind hebben verbrand. De baby bleek onder meer met spiritus, lak en zoutzuur te zijn overgoten. Het echtpaar en de vriendin hadden het kind in een emmer in het toilet geplaatst om het te verbranden. Volgens een verklaring van de ouders zou het kind bezeten zijn van demonen en was de enige oplossing om de demonen te verbranden. Commissaris van politie P. Compaan sprak gisteren van een rituele moord.

Lees ook
Ontdek hoe je in 10 seconden je gasverbruik eenvoudig met 20% kunt verminderen

Woensdagmiddag kreeg de politie een melding dat in een woning in Velp een vrouw gewond was. In de woning trof de politie naast het echtpaar de vriendin aan, die licht gewond bleek. Omdat in de woning een sterke brandlucht hing, ging de politie op onderzoek uit. In het toilet bleek een emmer in brand te staan. Pas nadat de politie de brand met een poederblusser had gedoofd, deed men de gruwelijke ontdekking.

Volgens de politie hield het echtpaar zich al geruime tijd bezig met occulte zaken en zwarte magie. De vriendin hield zich ook met deze zaken bezig. Zij had tegenover het echtpaar beweerd dat ze bezeten was van demonen. Om die uit te drijven, waren het echtpaar en de vriendin al sinds afgelopen maandag onafgebroken bezig geweest met de occulte handelingen. Tegenover de politie verklaarden de verdachten dat na drie dagen en twee nachten bleek dat de baby degene was die was bezetenl Het jongetje zou een „boze lach in zich hebben”, aldus de ouders.

Lees ook
Dode bij treinongeluk was kraanmachinist BAM

Uit verklaringen is gebleken dat eerst is geprobeerd het kindje met kussens te laten stikken. Toen dat niet lukte, werd de baby met keukenmessen gestoken’. Volgens het echtpaar en de vriendin bleek dit echter ook onvoldoende om de boze geesten uit te drijven. Daarom besloten ze de baby te verbranden.

Volgens de politiewoordvoerder is het nog niet duidelijk wanneer de baby precies is overleden. Dat moet de sectie uitwijzen. Het echtpaar is inmiddels ingesloten. De vriendin is in overleg met artsen van het Riagg opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Heftige beelden: ‘Vader weigert transvrouw toegang tot vrouwentoilet waar dochter in zit’

Na 2 jaar lijkt mysterieuze dildoplakker terug: weer dildo’s op brievenbussen