in

Baby gered nadat ze levend onder vulkanisch as begraven werd.

Als je naar het nieuws hebt gekeken, heb je wellicht gehoord over de verwoestende vulkanische uitbarsting in Guatemala. Op 3 juni 2018 spuugde de Vuurvulkaan kilometers hoog as en rotsen en over nabijgelegen dorpjes.

De dorpen in de buurt van de vulkaan leden de meeste schade met duizenden mensen die geëvacueerd moesten worden en er werden 69 mensen dood verklaard. Verwacht wordt dat dat aantal de komende dagen nog zal oplopen.

De uitbarsting was zo verwoestend omwille van een fenomeen genaamd pyroklastische stroom. Hoewel de rollende wolk van brokstukken uit de vulkaan eruit ziet als een gewone wolk as, is het veel gevaarlijker dan dat.

Lees ook  S*ksschandaal op exclusieve kostschool: lerares duikt bed in met vijf studenten

Anders dan uitbarstingen met traag bewegende lavastromen, bestaat een pyroklastische stroom uit snel bewegende, zeer hete gassen en vaste rotsblokken. De snelheid van de stroom kan oplopen tot 80 km/u en de temperaturen tot 700 graden Celsius.

De verwoesting in de nabijgelegen dorpen is ronduit hartverscheurend. Inwoners werden begraven en hele families zijn vermist.

Redders doen alles wat ze kunnen om mensen te vinden en te redden, maar de omgeving bemoeilijkt hun werkzaamheden. Rook en as maken ademen moeilijk en de temperatuur van de grond doet letterlijk hun schoenen smelten.

Mario Cifuentes, een vrijwillige brandweer, zei: “Het is erg moeilijk omwille van het feit dat het heel, heel heet is. De grond is erg onstabiel.

Lees ook  Terroristische aanslag in BELGIE EN LONDEN Politie massaal aanwezig !

We kunnen niet rondwandelen … De schoenen werden compleet vernield omwille van de hitte.” Maar te midden van de chaos is er toch hoop.

Op 4 juni 2018, een dag na de uitbarsting, vonden de redders een lief babymeisje. Het kleine meisje was ongedeerd en werd in veiligheid gebracht.

Het is soms moeilijk om te horen over de verwoestingen die er in de wereld aan de hand zijn. Maar als je goed genoeg kijkt, zijn er altijd verhalen als deze die ons hoop geven in schijnbaar hopeloze situaties.

Bekijk de beelden hieronder en DEEL dit bericht om de plaatselijke bewoners te steunen!

Yolanthe doet boekje open over Temptation Island VIPS…

11-jarig meisje krijgt sprookjesachtige schoolbalervaring nadat ze te horen kreeg dat ze nog maar enkele maanden te leven heeft.