in

Baby geboren met enorm opgezwollen hoofd – 2 jaar later kunnen zelfs de dokters zijn herstel niet geloven

Of je nu in wonderen gelooft of niet, het verhaal van Parker Grelecki uit de Verenigde Staten is zeker een mooi voorbeeld van een verhaal dat echt waar kan zijn. Het avontuur van de kleine Parker is, zoals zijn vader het beschrijft, een avontuur van onvoorwaardelijke liefde.

Parker werd in 2008 geboren met hydrocephalus, een aandoening die leidt tot een abnormale ophoping van vocht in de hersenen.

Voor Parker betekende dit dat zijn hersenen slechts vijf procent van zijn schedel innamen, vergeleken met de 90 tot 95 procent bij normale baby’s.

Ziekenhuispersoneel waarschuwde zijn ouders om zich op het ergste voor te bereiden, maar al snel werd duidelijk dat hun zoontje niet van plan was op te geven…

De meeste ouders gebruiken het oude gezegde: “Het maakt ons niet uit of het een jongen of een meisje is, het enige wat we willen is dat de baby gezond is.”

Helaas hebben niet alle ouders de luxe om een ​​gezond kind op te voeden – vraag het maar aan Crysie en Ryan Grelecki, uit Marietta, Georgia (VS).

In 2008 waren ze dolgelukkig toen ze erachter kwamen dat Crysie zwanger was. Maar na 20 weken zwangerschap kregen de ouders tijdens een van de eerste echo’s verwoestend nieuws te horen.

De verpleegster merkte op hoe hun toen ongeboren zoon, Parker, een groter dan normaal hoofd had. Ze begreep meteen dat er iets mis was en vroeg om hulp. De situatie van Parker was zowel ernstig als scokkend, hetgeen alle artsen die zijn scans onderzochten beaamden.

Het bleek dat er een obstructie was tussen de derde en vierde ventrikel van de hersenen die verhinderde dat het ruggenmergvocht wegvloeide. Als gevolg daarvan hoopte vloeistof zich op en drukte Parker’s hersenmaterie tegen zijn schedel. De aandoening komt blijkbaar voor bij twee van elke 1.000 geboorten in de VS.

Toen Crysie en Ryan Grelecki het nieuws ontvingen over de afwijking van hun baby, waren ze geschokt en bezorgd. Maar ze deden wat alle ouders zouden moeten doen: ze stonden onvoorwaardelijk achter hun ongeboren kind.

“Tijdens mijn zwangerschap, wanneer ik negatieve gedachten had zoals “wat als” en gewoon angst plande, herinnerde God me aan een lied. De tekst die keer op keer in mijn hoofd speelde en me met Zijn vrede vervulde ging als volgt: “God zal een weg banen, wanneer er geen weg lijkt te zijn, Hij werkt op manieren die we niet kunnen zien Hij zal een weg voor mij maken … Hij zal mijn gids zijn, me dicht aan zijn zijde houden, met liefde en kracht voor elke nieuwe dag zal God een weg banen”, deelde Crysie op haar Facebook.

Lees ook
Vrouw opgepakt nadat ze gezichtje van kleuter met bleekwater zou gewassen hebben

Gewoonlijk heeft een pasgeboren baby 90-95% hersenmaterie en 5-10% vocht in de schedelholte. Toen Parker in september 2008 werd geboren, had hij meer dan 98% vocht en slechts 8 millimeter hersenmaterie.

Hij kwam met 39 weken via een keizersnede ter wereld.

Natuurlijk was de komst van Parker een behoorlijk chaotische gebeurtenis. Zijn toekomst zag er onzeker uit en iedereen was onzeker of hij het zou overleven, laat staan ​​wat voor leven hij zou hebben.

Gelukkig kreeg hij fantastische steun van zijn ouders – die ongelooflijke veel van hun dierbare zoontje hielden.

“Ik was de hele tijd aan zijn zijde – praatte met hem, bad voor hem, hield zijn hand vast, wreef over zijn hoofd. Die onvoorwaardelijke liefde komt gewoon over je heen, en hier is deze hulpeloze baby die aan mij is toevertrouwd en ik kan niets voor hem doen,” vertelde Ryan.

Toen hij nog maar twee dagen oud was, begonnen medische experts van Children’s Healthcare of Atlanta de overtollige vloeistof uit zijn schedel af te tappen en de druk te verlichten. Daardoor konden de hersenen van Parker op natuurlijke wijze groeien en zich ontwikkelen.

Daarna begon hij operaties te ondergaan. Artsen voerden craniofaciale operaties uit om zijn schedelmisvorming te corrigeren, maar ze wisten dat ze voor een enorme uitdaging stonden.

“Ons doel was om operatief de schedel te verbreden, de schedel te openen en de botten die aan elkaar waren gegroeid te scheiden. En dat deden we dan ook : ruimte maken voor zijn hersenen om normaal te groeien”, vertelt Joseph Williams, M.D., hoofd plastische en craniofaciale chirurgie in het ziekenhuis.

Twee weken later kon Parker naar huis. Vier weken later begon hij met fysiotherapie.

Tegen de tijd dat Parker 20 maanden was had hij zeven succesvolle operaties ondergaan en zijn herstel verbaasde iedereen. Volgens moeder Crysie kostte het Parker wat tijd om te gaan zitten en zijn hoofd omhoog te houden, maar uiteindelijk won hij.

Parker sloeg ook de gewone kruipfase over en begon in plaats daarvan meteen te lopen. De ouders van Parker zeggen dat ze veel te danken hebben aan het Children’s Hospital in Atlanta en het personeel, dat aanvoelde als een ‘verlengstuk’ van hun eigen familie. Het personeel van Children’s Healthcare in Atlanta heeft Parker echt in hun hart gesloten.

Het herstel van Parker is slechts een van de vele opmerkelijke succesverhalen van het ziekenhuis, dat wereldberoemd is om zijn revalidatieprogramma.

Behalve dat hij deel uitmaakte van de officiële therapie, deed Parker veel activiteiten om zijn spierontwikkeling te versterken. Zo speelde hij tennis en volgde hij samen met zijn broers en zussen zwemlessen.

Nu is Parker, die een bril draagt en met een hoofd vol goudkleurig haar, bijna onherkenbaar vergeleken met de dag waarop hij werd geboren. Als we vandaag naar deze geweldige jongen kijken, heeft hij de verwachtingen van vrijwel alle medische experts ver overtroffen. Volgens UGA Miracle blinkt Parker uit op school.

Lees ook
Vrouw dwingt man met mes haar boodschappen te betalen in winkel: Kinderen hebben honger

“Hij zou ook moeite moeten hebben om met anderen om te gaan en na hem twee minuten te hebben ontmoet, is het duidelijk dat God hem een ​​zeer boeiende persoonlijkheid heeft gegeven”, schrijft UGA.

Ondanks dat hij geboren is met minder dan 2% hersenmaterie, is Parker Grelecki een levend wonder.

‘Als ouders zijn we buitengewoon dankbaar dat we Parkers ouders zijn en hem vorderingen te zien maken en leven volgens de plannen van de Heer ‘, zeggen Ryan en Crysie Grelecki.

Zijn trotse moeder beschrijft hem als een “kletskous” en een “liefhebbend kind”, en het is duidelijk dat hij alle liefde om zich heen voelt – niet alleen van zijn biologische familie, maar ook van zijn familie in het ziekenhuis.

Parkers broer en zus, Chase en Emily, waren ook een grote steun. Door op te groeien met een broer met speciale behoeften, pleiten Chase en Emily voor degenen die misschien niet het respect krijgen dat ze verdienen.

“Als ouders zijn Crysie en ik gaan inzien dat het een echt wonder is om twee kinderen zonder complicaties ter wereld te brengen. Het verhaal van Parker heeft een familie vol wonderen gecreëerd”, aldus Ryan en Crysie Grelecki.

In september 2022 viert Parker zijn 14e verjaardag. Ook al heeft hij veel dingen meegemaakt die de meeste mensen in hun leven niet moeten doorstaan, heeft hij nog veel geweldige jaren voor zich. Parker droomt er al lang van om als sportcommentator te werken.

Dat brein met drie pond vocht en minder dan 2% hersenmaterie is hetzelfde brein dat tegenwoordig zo intelligent is en eindeloze hoeveelheden sportkennis kan onthouden. Parker heeft ook zijn droombaan meerdere keren geprobeerd – en hij is een natuurtalent.

Soms helpt hij ook als omroeper voor het plaatselijke voetbalteam van zijn middelbare school. Volgens getuigenverklaringen is hij hier geweldig in en is zijn opwinding tijdens de wedstrijden aanstekelijk.

Natuurlijk heeft zijn strijd rechtstreeks te maken met de hersenbeschadiging, maar gezien wat Parker is geworden, denken we dat hij een echte held is en ook een zeer inspirerend persoon. Ik zou trots zijn als ik maar de helft van zijn gezellige en charismatische persoonlijkheid had. Het lijkt me zo’n lieve jongen!

Bekijk hieronder de ongelooflijke transformatie van Parker:

Is de kracht die de mensen innerlijk bezitten niet gewoon geweldig? Dank aan al het ziekenhuispersoneel om kinderen te helpen hun leven terug te krijgen!

Wat een prachtig jongetje. Al het beste voor Parker en zijn familie.

Nochtli laat per ongeluk even iets te veel zien op snel verwijderde foto

Jongedame (24) gaat met 50 mannen per week naar bed