in

Baby breekt botten door mishandeling, moeder is opnieuw zwanger

Een 36-jarige vrouw uit Budel-Schoot heeft volgens het Openbaar Ministerie haar half jaar oude dochter langere tijd mishandeld. De baby liep door de mishandelingen een gebroken arm, pols, voet en gebroken ribben op. Dat bleek tijdens de eerste pro-formazitting in deze zaak.

De baby werd volgens het OM tussen mei en november 2022 mishandeld. Het meisje was toen nog geen jaar oud. De moeder wordt beschuldigd van poging tot doodslag en het toebrengen van lichamelijk letsel.

Lees ook  Mannen negeren partner zo’n 400 keer per jaar met hun ‘selectieve gehoor’

‘Wel geschud’
De verdachte en haar advocaat waren woensdag niet bij zitting. De moeder zei eerder geen verklaring te hebben voor de breuken. Ze zegt haar dochter wel geschud te hebben. Onderzoek van een psycholoog en psychiater moet uitwijzen hoe de moeder er geestelijk aan toe is.

De vrouw zit vast omdat er volgens de rechtbank sprake kan zijn van vluchtgevaar en kans op herhaling. “De verdachte is op dit moment zwanger”, verklaart de officier van justitie.

Lees ook  Ouders doven meer dan honderd sigaretten uit op lichaam 5-jarig zoontje, kind sterft

Vader ook verdachte
De vader is ook verdachte in de zaak omdat hij bij de mishandelingen zou zijn geweest. Volgens het OM heeft hij geen geweld gebruikt tegen zijn dochter.

De zaak gaat 12 juni pro forma verder.

Liefdesverdriet voor 72-jarige Angela nadat grote liefde (26) geen visum krijgt

Beschonken man (47) loopt dagen rond met glas in achterste