in

Baasje gooit puppy uit flat naar beneden: “Hij zei dat hij de hond beu was”

DENDERMONDE – In de Blauwe Steenstraat in Dendermonde vond afgelopen weekend een zwaar geval van dierenmishandeling plaats: een hondje van amper zes maanden oud werd uit het raam van een flat naar beneden gegooid. Het diertje overleefde de klap niet. Chantal Verhagen, de vorige eigenaar, is er het hart van in.

Zondag gooide een dierenbeul een jonge hond van amper zes maanden door het raam van een appartement in de Blauwe Steenstraat in Dendermonde. Wat die persoon bezielde, is niet duidelijk. Het diertje overleefde de klap niet. De politie werd gebeld en ging ter plekke.

De agenten namen de pup mee en probeerden de eigenaar op te speuren. Wie dat was, viel niet af te lezen van de chip die in Nederland geregistreerd stond. Bij de politie kwam de melding binnen dat het om een aangereden dier ging.

Lees ook
Slimme verdachte trekt kleren uit op naaktstrand om niet op te vallen

Niet de huidige, wel de vorige eigenaar werd gevonden. “Ze hebben Fleur van vier verdiepingen hoog door het raam gegooid”, zegt Chantal Verhagen, die het broertje van Fleur bij haar heeft. “Ze deed haar behoefte binnen in het appartement, ze was nog zo jong dat ze natuurlijk nog moest leren zindelijk te zijn.”

“Overreden door een auto”
“In alle vertrouwen heb ik haar aan een koppel gegeven, maar het is dus helemaal fout gelopen. We dachten dat ze er goed zouden voor zorgen, maar dat hebben we dus verkeerd ingeschat. Ik ben er niet goed van.”

Via Chantal kwam de politie bij de huidige eigenaar terecht. Die zou eerst verklaard hebben dat het hondje overreden werd door een auto, maar verder onderzoek zou uitgemaakt hebben dat dat niet klopt.

Lees ook
‘Mannen met buikje steeds aantrekkelijker’

Bang van nieuwe eigenaars
“Het gaat om een klein, onschuldig dier”, zegt Chantal. “Ik heb haar broertje Samke nog bij mij. Hij maakt het goed. Het zijn kruisingen tussen een chihuahua en een boomer. Fleur was ook bang van de nieuwe eigenaars, weet ik intussen. Ik mis haar elke dag, ik kan er niet door slapen. Ik zie dat ook voor mij hoe ze naar beneden is gevallen.”

Er werd een proces-verbaal opgesteld voor dierenverwaarlozing, Chantal legde een verklaring af bij de politie. Of er nog een staartje komt aan het verhaal, is niet duidelijk: het is aan de bevoegde instanties om al dan niet over te gaan tot vervolging, maar voor dierenverwaarlozing worden door de rechtbank strenge straffen uitgesproken. Die kunnen oplopen tot een boete van 800.000 euro en een gevangenisstraf van vijf jaar.

Hulpdiensten met spoed naar huis van Gordon: ”Gordon is gesprongen ”

Tot welke leeftijd mag je samen slapen met je kind?