in

Baasje ‘dumpt’ kat met halve staart in reismandje op parkeerplaats: ‘Beestje is zo bang dat het niet eet’

De politie is naarstig op zoek naar de eigenaar van een op straat achterlaten kat in een reismandje, bij een parkeerplaats in Zwijndrecht. ,,Opvallend is dat het dier ook maar een halve staart heeft.”

Dinsdag kreeg dierenasiel Louterbloemen in Dordrecht de kat binnen. ,,Het dier is vermoedelijk gedumpt”, weet een medewerker van het asiel te vertellen.

,,Het mandje stond vlak naast een elektriciteitskast. Iemand maakte er melding van, wij zijn het beestje met de dierenambulance op gaan halen. Daarna hebben we ook de dierenpolitie ingeschakeld.”

Het gaat niet goed met de kater, die nog geen naam heeft en niet gechipt is. ,,Hij zit in de ziekenboeg, heeft niesziekte en is zo gespannen dat hij niet meer eet.

Lees ook  Worm nestelt zich in amandelen van vrouw na eten van sushi

Hij is echt heel bang.” De hoop is dat het allemaal snel goed komt: ,,Hij krijgt medicatie en een eetlustopwekker. Hopelijk gaat-ie snel eten en gaat hij een beetje ontspannen.”

”Hij is echt heel bang”
– medewerker dierenasiel Louterbloemen

Waarom het dier gedumpt is, als dat het geval is, weet de asielmedewerker ook niet. ,,Misschien omdat hij ziek was. Hij was al benauwd bij binnenkomst.

Wie weet kon de eigenaar de kosten niet betalen. Het is natuurlijk hartstikke erg dat mensen dit doen.

Maar je weet nooit wat de reden is, dat iemand zijn dier zo achterlaat. Ik wil daar niet zo snel een oordeel over vellen.”

Lees ook  Twee konijntjes gedumpt in groene kliko in Ermelo

Wie afstand wil doen van een huisdier, moet hier in principe voor betalen. Bovendien moet er een gezondheidsverklaring zijn van een dierenarts, om te bepalen of er nog extra kosten bij moeten komen voor bijvoorbeeld behandeling.

,,Wij krijgen van de gemeente een bepaald bedrag voor opvang van zwerfdieren. Voor afstandskatten hebben wij geen budget.”

De eigenaar van de kat heeft nog twee weken om zich te melden en zijn of haar kat weer op te komen halen, daarna is het dierenasiel vrij om een nieuw baasje te zoeken voor het nu nog naamloze dier.

Chantal Janzen vaart uit tegen ’partijen’ The Voice die nu ’geschrokken’ reageren

Restaurants op veel plekken open uit protest tegen verlengde lockdown