in

Baasje bijthond moet duizenden euro’s betalen aan verminkte Neona (14)

Een 42-jarige vrouw uit Groningen moet een boete van 1.000 betalen, omdat haar loslopende hond vorig jaar drie meisjes heeft aangevallen.

Daarnaast moet de vrouw een schadevergoeding van 6.000 euro betalen aan de 14-jarige Neona, die door de hond in haar gezicht werd gebeten en daar blijvende littekens aan over hield.

Dat heeft de politierechter vorige week bepaald, meldt RTV Noord. In februari vorig jaar worden in het dorpje Foxhol drie meisjes uit het niets aangevallen door een loslopende hond.

Een van hen, de destijds 13-jarige Neona, werd tijdens de aanval meermaals door de hond in haar gezicht gebeten en hield daar blijvende littekens aan over.

“Ik ben een keer naar het ziekenhuis geweest en daarna nog naar de dokter om de hechtingen eruit te halen.

Lees ook  De Jonge sluit strengere coronamaatregelen niet uit: 'Alleen als het echt nodig is'

Ik heb er niet zoveel last van, vind het ook niet erg als ik in de spiegel kijk”, vertelde Neona er destijds nuchter over aan Hart van Nederland.

Haar moeder Jeanet hoopte destijds al op een schadevergoeding. “De plastisch chirurg zei dat je een deel van de wang nog mooier kan maken.

Als Neona dat wil laten doen, dan moet de schade wel betaald worden. Dat moet wel bij de eigenaresse van de hond vandaan komen.”

Baasje spoorloos
Maar het baasje van de bijthond is sinds het incident spoorloos verdwenen. Volgens de politie heeft de vrouw geen vaste woon- of verblijfplaats en is ze ondanks onderzoek nog niet gevonden.

Lees ook  Weer liggen er iets meer coronapatiënten in het ziekenhuis, 3737 nieuwe besmettingen

De zaak is vorige week dan ook zonder de verdachte behandeld. En met succes.

De vrouw kreeg een boete van duizend euro (waarvan de helft voorwaardelijk) opgelegd. Daarnaast moet ze aan Neona een schadevergoeding van 6.000 euro betalen.

Vijfhonderd euro daarvan is voor de schade aan haar jas en bril plus de gemaakte reiskosten. De rest van het schadebedrag bedraagt 5.500 euro aan smartengeld.

‘Blij dat er nu een veroordeling is’
Neona en haar moeder zijn blij dat ze met de uitspraak dit hoofdstuk eindelijk kunnen afsluiten. “Je kan het toch niet goed loslaten.

Het blijft aan je knagen. Dat zag ik ook wel bij Neona. We zijn blij dat er nu een veroordeling is”, zegt Mühlenberg tegen RTV Noord.

Nijmeegse horecabaas gaat gasten straks niet checken op coronabewijs: ‘Ik vertik het’

Zwaar wedstrijdweekend voor Sparta’25: team verliest met 55-0