in

Baas biedt werknemers 45.000 euro en onbeperkte vakantie en ziekteverlof.

Hou jij van je baan? Nee, zeg je … Wat als je elke vrijdag een Hawaii-shirt zou mogen aantrekken? Nog altijd niet? Wat als je 45.000 euro per jaar zou verdienen, met onbeperkte vakantie en ziekteverlof? Dat klinkt al beter!

Het avontuur van Dean Hall om de beste baas ter wereld te worden, begon eigenlijk als een manier om op te boksen tegen de concurrentie.

Als uitvoerend directeur van spelletjesontwikkelaar Rocketwerkz, wist hij al bij de oprichting van zijn bedrijf in 2015 dat hij het beste talent zou moeten aantrekken van de grotere studio’s. Maar wat is er beter dan het aanbieden van een vet loon? Inderdaad, goed betalen en onbeperkte vakantie.

Hij legde zijn zienswijze uit aan Stuff: “Je hebt 30 mensen werken aan projecten van 20 of 30 miljoen, dus je geeft hen veel vertrouwen. Als je hen grote projecten en veel geld toevertrouwt, waarom zou je hen dan niet vertrouwen om hun eigen tijd te spenderen? Dat was het uitgangspunt.”

LEES OOK!
Fabiola zonder make up laat haar meloenen zien in nieuwe video

De directeur legt uit dat hij wil dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken over het sparen van hun tijd. “Als je even wat wil ontspannen en naar Thailand wil, praat het even door met je team”, zei hij.

Het bedrijf uit Nieuw-Zeeland heeft nu kantoren in Auckland en Dunedin, maar Dean stelde zijn onbeperkte vakantie-beleid sindsdien wel een beetje op punt nadat het met enkele beginners niet zo vlot verliep.

Hij zei: “Voor velen was het hun eerste baantje en het ging twee kanten uit. Voor sommigen werkte het perfect, maar anderen hadden structuur nodig, die moesten we zeggen op welke uren ze aanwezig moesten zijn. Het duurt een of twee jaar vooraleer ze een meerwaarde zijn voor het bedrijf en daar moeten ze raken door op het werk te zijn en te horen wat er speelt.”

LEES OOK!
Marco Borsato intens verdrietig gespot, gaat het wel goed met hem?

Nu werkt hij met drie niveaus. Het eerste niveau is gewoon het vakantiesysteem dat we kennen in de hele wereld, in het tweede niveau hebben werknemers onbeperkt ziekteverlof en in het derde niveau geniet het personeel onbeperkte vakantie en ziekteverlof.

De ‘beste baas ter wereld’ voegde er nog aan toe: “Ik vind niet dat je iemands werk kunt beoordelen op basis van hoeveel ze vakantie nemen. Iemand die veel vakantie neemt, kan dezelfde hoeveelheid werk doen als iemand die dat niet doet.”

Inge de Bruijn volledig uit de kleren voor campagne tegen overbevissing!

‘Temptation’-Milou deelt deze pikante n*aktfoto én haalt uit naar haters (foto)