in ,

Baanbrekend onderzoek: fastfood beter dan een salade als je ziek bent!

Wanneer je ziek bent, klinkt het logisch dat je gezond probeert te eten, om vooral genoeg vitaminen binnen te krijgen zodat je zo snel mogelijk kan herstellen.

Een baanbrekend onderzoek van de Universtiteit Vlaanderen komt echter met een hele andere conclusie:

je kunt beter een vette burger naar binnen werken om de juiste voedingsmiddelen binnen te krijgen voor een vlot herstel! Is dat even goed nieuws, of niet?!

Vetten, suikers en eiwitten
Dit heeft te maken met ondervoeding en malnutritie, de mate waarin je lichaam behoefte heeft aan bepaalde stoffen.

Lees ook  Onderzoek wijst uit dat frikandellen eten hartstikke gezond is

Waar het normaal gesproken natuurlijk juist ongezond is, heeft je lichaam wanneer je ziek bent dus juist behoefte aan vetten, suikers en eiwitten.

De eiwitten om bijvoorbeeld weefsel op te bouwen, de suikers voor de energie en de vetten als brandstof.

En die zitten natuurlijk niet in een groene salade. In onderstaande video legt intensivist Prof. dr. Elisabeth de Waele het allemaal nog veel beter uit.

Lees ook  Laura maakte na gezellige dag een foto van haar kinderen. Toen ze er thuis naar keek, sloeg de angst haar om het hart

Conclusie
Wat voor ons natuurlijk het belangrijkste is, is de conclusie van dit hele verhaal: Normaal gesproken heeft het lichaam 20 tot 25 kilocalorieën per kilo lichaamsgewicht nodig.

Ben je ziek, dan groeit deze behoefte naar 30 kilocalorieën per kilo. Een burgertje met friet voldoet op dat moment dus een stuk beter aan de lichaamsbehoefte dan de salade!

Not so s*xy: Harrie De Hengst deelt bizar s*ksverhaal uit Ex On The Beach

Piloot veroordeeld nadat hij na*kt p*rno keek naast vrouwelijke co-piloot