in

Aso-bestuurder rijdt over Sems (3) benen: ‘Hij is gewoon spinnend gevlucht’

De automobilist die vorige week woensdag in Den Haag over de benen van de driejarige Sem reed, is nog altijd niet gevonden.

Moeder Angela Kluitmans doet dan ook een emotionele oproep: ‘Ik hoop dat deze gewetenloze persoon zich meldt.’

De aanrijding gebeurde woensdagavond rond 19.50 uur. “We waren bij een vriend wezen eten en liepen met zijn drietjes terug naar huis”, vertelt Angela aan Hart van Nederland.

Op een gegeven moment stopt de bewuste bestuurder voor Angela, Sem en grote broer Liam. “Om ons over te laten, dus ik steek over met de kinderen, Sem aan de hand.”

‘In één keer vol gas’
Maar als ze voor de auto lopen, valt Sem. “Hij struikelt en die automobilist geeft in één keer vol, spinnend gas en rijdt over de beentjes van Sem heen.

Lees ook  Drie doden bij ernstig ongeluk in dorpje in Flevoland

Hij zag dat Sem op de grond lag en hij is daarna gewoon gevlucht.” Angela kan het nog steeds niet geloven. “Hij moet het gevoeld hebben, dat kan niet anders.”

Wonder boven wonder breekt Sem niets. Toch had het heel anders kunnen aflopen, zei de ambulancemedewerker die de peuter naar het ziekenhuis bracht.

“Als ‘ie over zijn rugje heen was gereden, was het gewoon klaar geweest”, huivert Angela. Ondanks dat het jongetje fysiek niets mankeert, zit ook bij hem de schrik er goed in, merkt zijn moeder. “Steeds als hij een auto ziet, zegt hij: stout, stout.”

Donkerblauwe Volkswagen Polo
De politie liet donderdag weten naarstig op zoek te zijn naar de doorrijder die dit op zijn geweten heeft. Veel aanknopingspunten zijn er echter niet.

Lees ook  Stomdronken man steekt vriendin dood

“Ik heb gezien dat het een donkerblauwe Volkswagen Polo is”, herinnert Angela zich. “Er werd mij naderhand gevraagd of ik het kenteken had gezien, maar alles ging zo snel. Je wil gewoon je kind helpen, alles daaromheen vergeet je.”

“Ik ben heel blij dat Sem niets heeft, maar nu komt de woede”, zegt Angela tot slot. Ze wil dan ook gerechtigheid. “Hoe kun je een kind van drie aanrijden en dan gewetenloos doorrijden?

Was gewoon gestopt om te kijken hoe het met de kinderen gaat. Maar zelfs dat heeft die gewetenloze persoon niet gedaan, hij is gewoon spinnend gevlucht.”

Halfna*kte fastfoodklant zoekt confrontatie met agenten op

Wie is deze schutter in Oudenbosch?