in

Asielzoekers krijgen tientallen miljoenen schadevergoeding na blunder IND.

De komende jaren zal de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) wellicht tientallen miljoenen euro’s schadevergoeding aan asielzoekers moeten betalen.

Dat meldt Hart van Nederland. Asielzoekers wenden zich massaal tot de rechter vanwege de trage procedures.

De trage procedures zijn een oud zeer. De achterstand is een historisch probleem en de asielprocedures liggen al langer onder vuur.

  Mama van 2 autistische zonen krijgt te horen dat ze ‘rare jongens’ bij andere kinderen moet weghouden.

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol wijt de achterstanden aan de besparingen op de IND.

De staatssecretaris vindt het onaanvaardbaar dat er miljoenen aan dwangsommen betaald moeten worden. Volgend jaar zou dit de overheid naar schatting om en bij de 17 miljoen euro gaan kosten. Voor 2019 is dit naar verluidt al 5,5 miljoen euro.

  Drielingen groeien op zonder ouders en vinden baantjes om te overleven. Kijk hen nu eens!

Het zouden vooral de personen zijn die een goede kans maken op een asielvergunning die het langst zouden moeten wachten.

Bijvoorbeeld Syriërs moeten daarom zo lang in een asielcentrum verblijven dat ze naar de rechter stappen voor een schadevergoeding.

De staatssecretaris kondigde een onderzoek aan om de doorlooptijden te verkorten. De IND zou ook meer personeel krijgen.

In Nederland snelheid omlaag, Oostenrijk omhoog naar 140 km/u!

“Ik leunde voorover maar voelde geen glas”: man getuigt voor de camera hoe hij zijn kleindochter per ongeluk uit cruiseschip liet vallen