in

Artsen waarschuwen: “neuspeuteren is nog veel gevaarlijker dan we dachten”

We doen het allemaal wel eens. Je voelt een kriebel of een prikkel en voor je het weet, zit je met je vinger in je neus. Het kan gevaarlijker zijn dan je denkt. Allerlei bacteriën kunnen kunnen zich in je neus nestelen.

Gevaarlijke en multiresistente bacteriën zoals Staphylococcus aureus kunnen je lichaam binnendringen. Deze ziektekiemen leven in je holtes en jij “voedt” ze met elke vinger die je in je neus stopt. Dat komt omdat deze bacterie zich voedt op de bacteriën die op je hand zitten.

Lees ook  Ouders schrikken zich rot wanneer hun pasgeboren baby zo rood ziet als een tomaat. “Hij heeft heel veel pijn, zijn haren groeien niet, kan zijn ogen niet sluiten en dat is niet eens het ergste”

De neuswanden kunnen ook geïrriteerd raken en ontsteken. Neuspeuteren kan het gevoelige slijmvlies beschadigen en bloeding veroorzaken. Geen fijn gevoel lijkt me..

Er ontstaan korstjes, waardoor je nog meer gaat krabben (niet doen dus). Zo komen potentiele virussen, bacteriën en schimmels onder je nagels in je bloedstroom terecht, waar je ziek van kan worden.

Lees ook  Oma blijft “uit rolstoel vallen”,dus dochter installeert camera om te zien of verplegers liegen

Neusbloedingen kunnen heel ernstig zijn. Het slijmvlies in de neus kan er meerdere weken over doen om goed te herstellen mits beschadigd.

Wie had gedacht dat zo´n onschuldige gewoonte zo slecht voor je gezondheid zou zijn? Dus als je in het vervolg weer de drang hebt om lekker uit je neus te gaan vreten, pak gewoon een tissue en snuit even.

Meisje wordt ongesteld in de klas – dag erna choqueert docent iedereen met zijn kleding

Bejaarde man doodgebeten door eigen hond