in

Inbreker wil zich niet overgeven en blijft uren op dak zitten

Een inbreker in een woning aan de Windpeluw in Wateringen dacht via het dak aan de politie te kunnen ontkomen.

Daar bleek hij echter geen kant op te kunnen. Pas na de komst van het arrestatieteam werd de inbreker – na twee uur wachten – van het dak gehaald en gearresteerd.

De politie kreeg in de nacht van maandag op dinsdag rond 3.30 uur een melding dat er twee mannen in een woning zouden lopen.

Lees ook  Buurtbewoner na fatale ruzie in flat Leidschendam: 'Kinderen waren aan het huilen'

Surveillerende agenten gingen naar het huis toe en konden hier al snel een van de mannen aanhouden, maar de andere verdachte vluchtte het dak van het huis op.

De verdachte weigerde vervolgens van het dak van de woning te komen. Een onderhandelaar van de politie kreeg het niet voor elkaar om de man naar beneden te praten. Daarom kwam een arrestatieteam in actie.

Lees ook  Onderwijsinspectie start onderzoek naar 'geestelijke mishandeling' 6-jarige leerling

Meerdere woninginbraken
Het team van de Dienst Speciale Interventies (DSI) was pas na 5.00 uur in Wateringen, waarna de man zonder problemen van het dak af werd gehaald. De verdachten zijn twee mannen van 25 en 23 jaar.

In Wateringen is de laatste tijd in meerdere woningen ingebroken. De politie onderzoekt of er een verband is tussen die inbraken en de inbraak aan de Windpeluw.

Wim (72) ligt 5 weken in het ziekenhuis en roept op: ‘Hou je aan de regels’

Martin bezoekt alle 255 McDonald’s-restaurants: ‘Nog maar twee te gaan’