in

Archeologen vinden graftombe in Egypte – bij het zien van de ‘mummies’ geloven ze hun ogen niet

De oude Egyptenaren blijven de moderne mens fascineren. Iedereen is bekend met de wereldberoemde piramides, en verhalen over historische Egyptische figuren als Cleopatra en Toetanchamon gaan er nog immer goed in.

Toen archeologen onlangs stootte op een onontdekt graf zullen ze ongetwijfeld hebben staan popelen om de tombe te betreden. Wat ze aantroffen deed hun monden echter openvallen.

In een poging om het Egyptische toerisme terug te brengen naar het niveau van voor de Arabische Lente, werd er actief gezocht naar het blootleggen van onontdekte schatten.

Vijfduizend jaar oud graf
Archeologen ontdekten zeven graftombes, de oudste maar liefst een kleine vijfduizend jaar oud. De tombes maken deel uit van het piramidecomplex van Saqqara, vlakbij Caïro, zo is te lezen bij de NOS.

Lees ook  Mama betrapt zoon verstopt in de koelkast om eten te stelen. Dan beseft ze dat hij niet alleen is …

Bizar genoeg troffen ze geen gemummificeerde farao’s aan, maar dieren!

Gemummificeerde mestkevers en katten
Het gaat om zowel mestkevers als katten, die beide vereerd werden in het oude Egypte. Volgens deskundigen is met name de vondst van de gemummificeerde mestkevers uniek.

Het meest tot de verbeelding spreken echter de katten, die op dezelfde karakteristieke wijze zijn ingezwachteld zoals je van ‘normale’ mummies gewoon bent.

Bovendien werden er talloze beelden gevonden van katten, honden en leeuwen.

“Als het opsteken van een kaarsje”
Het is niet ongebruikelijk dat er dieren worden aangetroffen in oude Egyptische graftombes; het was een manier om de dieren mee te nemen naar het hiernamaals, aldus archeoloog Salima Ikram.

Lees ook  Leerling MISHANDELD een docent in de klas, dan nemen de andere leerlingen het op voor hem

Maar dieren werden ook om andere, meer symbolische, redenen gemummificeerd. In een interview geeft ze aan dat het mummificeren van dieren in de oudheid het equivalent was van het opsteken van een kaarsje in de kerk nu, zo is te lezen in de Washington Post.

De komende weken wordt de laatste, nog ongeopende, tombe opengemaakt. Wij zijn alvast benieuwd!

Wat een wonderlijk gezicht! Een bezoek aan Egypte staat nog altijd op mijn lijstje.

Ben jij weleens in Egypte geweest? Of ben je het van plan? Deel het met ons op Facebook!

Man botst op verlaten herenhuis in de bossen – opent de deur en krijgt meteen rillingen

Ik verloor 50 kilo dankzij een paar eenvoudige veranderingen: Hier zijn de tips voor gewichtsverlies die ik eerder had moeten weten