in

Piloot veroordeeld nadat hij na*kt p*rno keek naast vrouwelijke co-piloot

Een inmiddels gepensioneerde piloot van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 5000 dollar gekregen omdat hij zich tijdens een vlucht ernstig heeft misdragen.

De man ontkleedde zich in de cockpit en zette een p*rnofilm op. Zijn vrouwelijke co-piloot wist hem niet tot rede te brengen en moest het geheel aanschouwen.

De vlucht van Philadelphia naar Orlando op 20 augustus vorig jaar begon rustig voor de toen 59-jarige piloot Michael Haak en zijn vrouwelijke co-piloot, die hij daarvoor nog niet eerder had ontmoet.

Maar zodra zij de zogeheten kruishoogte bereikten, besloot Haak het over een andere boeg te gooien.

Uit verklaringen en camerabeelden is gebleken dat hij opstond uit zijn stoel, zich grotendeels ontkleedde, weer op zijn stoel ging zitten met zijn laptop en p*rno ging kijken.

Terwijl de vlucht vorderde en zijn co-piloot hem tot rede probeerde te brengen, gedroeg de piloot zich ‘zeer ongepast’, zo blijkt uit verklaringen.

Volgens de officieer van justitie vertoonde Haak gedrag dat niemand zou moeten accepteren. Daarnaast heeft hij met zijn acties de veiligheid van zijn collega, van de crew en van de passagiers in gevaar gebracht.

Lees ook  Man verduistert 13 miljoen en geeft 12 miljoen uit op 18+ webcamsite

Volgens de advocaat van de vrouwelijke co-piloot heeft het voorval voor haar traumatische gevolgen, mede door ervaringen uit haar verleden.

Ondanks dat Haak hier geen weet van had kunnen hebben, had zijn collega alle reden om niet aan dergelijk gedrag te worden blootgesteld, aldus de advocaat.

Grapje
De nu 60-jarige piloot uit Longwood, Florida heeft in een videoboodschap laten weten dat hij verantwoordelijkheid neemt voor zijn gedrag en excuses aanbiedt.

Zijn advocaat pleitte voor vrijspraak. ,,De schaamte en de maar voortdurende publiciteit over het voorval hebben de piloot nederig gemaakt, en hem al genoeg gestraft’’.

De piloot zelf zegt dat het ging om een grapje en dat hij ,,in geen duizend jaar had verwacht dat zijn grap zo zou uitpakken’’.

De rechter zag er de humor niet van in en veroordeelde de man tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar en een boete van 5000 dollar.

Lees ook  Roekeloze wegpiraat die vier stervende agenten lachend filmde nu al vrij, nabestaanden boos om straf

Haak is 27 jaar piloot geweest voor Southwest Airlines. Zijn laatste vlucht vond plaats op 31 augustus 2020, drie weken na het incident.

Hij is daarna met vrijwillig pensioen gegaan. Pas later heeft zijn co-piloot aangifte gedaan van onzedelijk en ongewenst gedrag.

Waarom zij hiermee zo lang heeft gewacht, is niet bekend. De vrouw was wel aanwezig bij de rechtszaak maar wilde daar niet het woord nemen of reageren op vragen van de advocaat van de piloot.

De zaak diende in de staat Maryland, omdat de handelingen plaatsvonden op het moment dat het vliegtuig over deze staat vloog.

Southwest Airlines heeft laten weten dat de luchtvaartmaatschappij ‘dit soort gedrag niet tolereert en dat altijd actie wordt ondernomen als dergelijke signalen binnenkomen’.

Southwest zegt pas te hebben gehoord van het incident toen Haak al met pensioen was. De maatschappij heeft voor Haak alle bonussen en uitkeringen die gepensioneerde piloten ontvangen stopgezet.

Baanbrekend onderzoek: fastfood beter dan een salade als je ziek bent!

Man met een tandenborstel in anus opgenomen in ziekenhuis