in

Boer amputeert eigen been met zakmes: ‘Ik had geen andere keus’

In de Amerikaanse staat Nebraska heeft een boer zijn eigen been moeten amputeren met een zakmes, nadat hij vast was komen te zitten in een machine. Wonder boven wonder kan Kurt Kaser het navertellen.

De 63-jarige Kurt Kaser was graan aan het overpompen in een silo, toen hij met zijn been vast kwam te zitten en een draaiende boor zijn been greep.

Wonder
“Mijn been werd naar binnen gezogen waardoor het niet meer mogelijk was om los te komen”, zegt de boer in een interview met ABC News.

  Drie ped*fielen publiekelijk doodgeschoten en opgehangen nadat ze jongetje van 10 jaar hadden vermoord

‘Ik had geen keus’
Kaser was bang dat zijn hele lichaam in de machine zou verdwijnen. Hij had zijn mobiel niet bij zich en er was ook niemand in de buurt die hem kon helpen. “Ik dacht: als de machine mijn hele lichaam pakt, dan is het over. Maar toen dacht ik opeens aan mijn zakmes dat ik wél bij me had.”

  Mama vergiftigde baby met ontstopper en gooide haar dan vanaf balkon in vuilnisbak.

De Amerikaan pakte zijn zakmes en zaagde zelf zijn been af, zo’n 20 centimeter onder zijn knie. Waarschijnlijk heeft hij door de adrenaline de helse pijnen niet gevoeld.

Adrenaline
De man verloor nooit zijn bewustzijn. Na de amputatie, kroop hij 45 meter naar een werkende telefoon. Zo kon hij hulp inschakelen en naar het ziekenhuis worden gebracht.

Kaser krijgt als zijn wonden zijn genezen een prothese.

Warm weekend voor de boeg met zon en 24 graden

Tiener valt 50 kilo af door elke dag naar school te lopen