in ,

Man gaat ongedierteplaag te lijf met rook, maar brandt per ongeluk eigen huis af

Een huiseigenaar in de Amerikaanse staat Maryland heeft per ongeluk zijn eigen huis afgebrand, nadat een poging om een slangenplaag aan te pakken mislukte.

De huiseigenaar had gehoopt de slangen in het huis met rook weg te kunnen jagen. De brand, die op 23 november plaatsvond, werd dan ook niet met opzet gesticht.

Dit benadrukt de hoofdwoordvoerder van Montgomery County Brandweer en Reddingsdienst Pete Piringer in een bericht op Twitter.

Het vuur in het huis aan Big Woods Road is ontstaan in de kelder, waar de huiseigenaar kleine brandjes zou hebben aangestoken in metalen containers.

Lees ook  Waarom je anale jeuk kunt ervaren en wat je eraan kunt doen

Hierop verspreidde het vuur zich door het hele huis. De schade aan de woning zou meer dan 1 miljoen Amerikaanse dollar (bijna 900.000 euro) bedragen.

Levende slang
‘De kolen die de bewoner gebruikte, stonden te dicht bij brandbare stoffen’, aldus Piringer. Niemand was in de woning ten tijde van de brand en er zijn geen gewonden gevallen.

De brandweer zegt niet te weten óf en hoeveel slangen de brand overleefd hebben. Volgens de woordvoerder gaat het om ‘heel veel zwarte slangen’.


Er is na het incident één stuk slangenhuid en één levende slang gevonden. De levende slang kwam uit de fundering van het huis geglibberd.

Lees ook  “Hij viel in slaap met een s*ksspeeltje in zijn achterste” (video)

Deze slang werd door de brandweerlieden gevangen en is vervolgens in een nabij gelegen stuk bos vrijgelaten.

Het zou vrij normaal zijn om in het gebied slangen in de kelders van huizen te vinden, waar de beesten vaak schuilen tegen de kou. Maar om een plaag te verjagen kun je dus beter zelf geen kleine brandjes aansteken.

“Dat is een techniek die mij onbekend is”, vertelt natuurbioloog Dan Rauch aan NBC News.

,,Ik zou mensen zeker aanraden om een slangenplaag op een andere manier aan te pakken. Bel vooral eerst met een professional.”

Zoektocht naar vermiste Dany (33) uit Meppel, die zonder schoenen en jas vertrok

Volendam ‘moet zich schamen’, vindt KOZP: ‘Kinderen aangemoedigd om ons te bekogelen’