in

Amanda is 24/7 opgewonden: “ben te geil om te rijden”

We hebben allemaal weleens zin. Maar ik denk dat niet veel van ons weten dat er een diagnose bestaat waarbij je 24/7 opgewonden bent. Maar een heel klein deel van de bevolking lijdt aan Persistent genital arousal disorder (PGAD) – maar misschien kun je jezelf er wel in herkennen?

24/7 opgewonden
Amanda McLaughlin (23), uit Michigan leidt aan deze zeldzame aandoening. Ze is te seksueel opgewonden om uberhaupt te kunnen werken. Haar partner zal vast niks te klagen hebben, want hij moet elke dag de daad verrichten, zo vertelt Amanda in de BBC-documentaireserie Living Differently.

Lees ook
Man (27) zoende vriendinne­tje (14) van stiefdoch­ter: ‘Ik kus wel vaker vriendinne­tjes op de mond’

Op 13-jarige leeftijd ontdekte Amanda McLaughlin dat er iets mis met haar was. Zo speelde ze in haar puberteit aanzienlijk meer met haar zelf dan leeftijdsgenoten.

Haar moeder dacht eerst dat ze een seksverslaving had en heeft spijt dat ze de problemen van haar dochter niet eerder opgemerkt had en serieuzer had genomen, zo vertelt ze aan de BBC.

PGAD
Het duurde dan ook niet lang voordat Amanda werd gediagnosticeerd met Persistent genital arousal disorder (PGAD). Het was een opluchting – eindelijk was er een redelijke verklaring voor haar ongelooflijke verlangens.

PGAD zorgt ervoor dat je gedurende lange perioden opgewonden raakt en dat orgasmes dit niet kunnen verlichten.

Lees ook
Vrouw haalt na 960 examens eindelijk haar rijbewijs

“Het is niet leuk om de hele tijd opgewonden te zijn. Het voelt alsof je op het punt staat een orgasme te krijgen maar je er net niet komt. Zou jij de hele tijd op het randje van een orgasme willen staan? Ik denk het niet,” zegt Amanda in de documentaire.

Amanda neemt veel verschillende soorten medicatie, wel 30 verschillende soorten, om de symptomen te verminderen en zit afwisselend op warme kussens en ijszakken. Haar enorme verlangens nemen het grootste deel van het leven van de 23-jarige in beslag.

In de toekomst hoopt Amanda, met behandeling, te kunnen werken, kinderen te krijgen en zelfs auto te rijden.

Papa krijgt 6 jaar cel: “Hij misbruikte zijn eigen baby tijdens verversen pamper”

Opa (70) die kleinkinderen verkracht: Ik ben schuldig, maar hun ook een beetje