in

Als je wakker wordt en je oog ziet er zo uit – probeer dan deze 10 huis-tuin-en-keuken remedies

Auw! Dat is waarschijnlijk wat je zal zeggen als je wakker wordt met een strontje in je oog.

Het lijkt op een puistje: een strontje een bultje met een geel stipje in het midden. En als je er een hebt, voelt je ooglid niet bepaald goed en zo ziet het er ook niet uit.

In de meeste gevallen wordt een strontje veroorzaakt door een ontsteking van een klier op het ooglid.

En hoewel het vaak vanzelf wegtrekt, kan een strontje erg veel zeer doen en je doen verlangen dat je direct van de pijn en het ongemakkelijke gevoel afkomt.

Hier zijn wat huis-tuin-en-keuken remedies om direct verlichting te bieden bij dit probleem!

1. Theezakjes

Een bewezen ontstekingsremmer is groene thee. Maar ook zwarte thee en kruiden thee zoals munt en kamille kunnen effectief zijn. Laat het zakje een paar minuten in warm of koud water weken en houd deze daarna 15-20 minuten op je ooglid.

2. Warm kompres

Dit is waarschijnlijk de meest gebruikte methode om van de strontjes af te komen. Gebruik een kompres van warm water en leg het op het geïrriteerde oog. Het is kindvriendelijk en veilig om ´s nachts te gebruiken.

3. Baby shampoo

Lees ook  Man overlijdt nadat het echtpaar ruzie heeft – nu heeft de vrouw een belangrijke boodschap voor iedereen

Baby shampoo staat erom bekend niet in de ogen te prikken. Mix met een beetje warm water en was je oog. Was je oog met de oplossing of gebruik een watje.

4. Kurkuma

Kurkuma is van nature ontstekingsremmend en antiseptisch. Mix 2 theelepels met een kopje warm water om je oog mee te wassen.

Laat de mix 10 tot 15 minuten intrekken alvorens het af te spoelen. Doe het twee keer per dag totdat de infectie weg is.

5. Koriander

Veel mensen hebben koriander in huis. Maar wist je dat het antibacteriële en antiontsteking eigenschappen heeft? Kook 1-2 eetlepels koriander met een half kopje water. Laat het minimaal een uurtje afkoelen en was je getroffen oog met de oplossing. Herhaal indien nodig.

6. Melk

Warm wat melk op en doop er een watje in. Laat het ´s nachts op je oog rusten om het strontje te verkleinen. Je kunt ook wat kurkuma aan de melk toevoegen.

7. Appel cider azijn

Roer een theelepel appel cider azijn door een kopje warm water. Drink het goedje een paar dagen achter elkaar dagelijks of maak een kompres met de mix.

8. Zout

Zout werkt ook om infecties en zwelling te verlichten. Gooi een paar theelepels zout bij een beetje warm water en breng het aan op je oog met een verband.

Lees ook  Wat nou kamperen? Deze camper heeft een jacuzzi en helikopter!

9. Gouden ring

Geloof het of niet, maar sommige mensen claimen dat een gouden ring wonderen kan verrichten als het aankomt op een strontje genezen. Wrijf de ring, die minimaal 14 karaat goud moet zijn, over het gebied waar het strontje zit. Vijf minuten lang, een paar keer per dag. Er wordt gezegd dat het de pijn wat wegneemt, en de genezingstijd korter maakt.

10. Aardappel

De enzymen in rauwe aardappelen kunnen zwelling en pijn verlichten. Rasp wat aardappels en omwikkel de rasp in een schone katoenen doek om een kompres te maken. Je kunt ook een rauwe aardappel pakken en de schil direct op je oog leggen.

Om te een strontje te voorkomen in de toekomst, zijn hier wat aanbevelingen:

  • Deel geen make-up en gebruik geen vieze make-up kwastjes.
  • Verwijder lenzen elke nacht voor het slapen gaan.
  • Was je handen voordat je aan je ogen zit.
  • Houd je ogen schoon.

Deel deze informatie alsjeblieft met iedereen die je kent. Ze zullen het waarderen, de volgende keer dat ze last van een strontje hebben.

2 kleine teckels komen oog in oog met een leeuw en ze zijn NIET BANG!

7 jaar na het redden van het leven van een leeuw, ontmoet een man haar weer en negeert waarschuwingen