in

Als je vaak voedsel verspilt, moet je zeker deze video eens bekijken. Het zal je twee keer doen nadenken.

Als je je nog nooit in je leven een keertje uitgehongerd hebt gevoeld, mag je jezelf gelukkig prijzen. Volgens het Wereldvoedselprogramma hebben ongeveer 795 mensen in de wereld niet genoeg voedsel om een gezond en actief leven te leiden.

Vele van die mensen worden gevonden in ontwikkelingsregio’s zoals Afrika en landen als de Filipijnen.

Omwille van torenhoge voedselprijzen en problemen rond voedselveiligheid zijn sommige mensen op de Filipijnen voor hun dagelijkse voeding aangewezen op afval en etensresten die fastfoodketens weggooien. Families trekken er naar vuilnisbelten om het zogenaamde “pagpag” te eten. Dit betekent zoveel als “schoongeveegd eten.” Wat voor voedsel er ook gevonden wordt (doorgaans kippenvlees dat van de botjes wordt geschraapt) wordt gewassen voor het te koken of te bakken. In sommige gevallen wordt deze “pagpag” aan buren verkocht om een centje bij te verdienen.

Lees ook  Grap van de dag: Echtgenoot wil eindelijk een keertje de baas in huis zijn.

“Pagpag” consumeren is hoogst riskant. Deze voedselresten zijn vaak besmet met bacteriën en herbergen organismen die tot dodelijke ziektes kunnen leiden. De families hebben echter niet veel keuze. Het is “pagpag” eten of omkomen van de honger.

De documentaire “Meal of the Day” van de Filipijnse documentairemaker Giselle Santos toont ons de harde realiteit van deze voedselverzamelaars verteld door de ogen en met de stem van henzelf.

Lees ook  André Hazes onder vuur na beledigen van oude man. Vind jij dit ook te ver gaan?

DEEL dit met iedereen die je kent!

12-jarige buikspreekster zorgt voor hysterie als haar pop een liefdeslied zingt voor 1 rood aangelopen jurylid.

Al deze vrouwen scheren zich niet meer en dat ziet er zo uit !