in

Als je gezwollen voeten krijgt vanwege de hitte, kunnen deze 4 trucs je leven veranderen

Als het kwik op loopt, gaan de bloedvaten wijder open staan en ´lekt´ het bloed in het omliggende weefsel. Dit helpt het lichaam zichzelf de koelen.

Maar als het lichaam oververhit raakt, krijgt het problemen het bloed terug te brengen van de uiteinden naar het hart – en blijft het in de benen en in het bijzonder de voeten zitten.

Vliegen, lang zitten en zwangerschap kunnen ook gezwollen benen en voeten veroorzaken.

Zomerschoenen en oncomfortabele sandalen helpen er ook niet bepaald bij – iets waar je waarschijnlijk al pijnlijk bewust van bent.

Gelukkig zijn er wat huis-tuin-en-keuken manieren om voor verlichting te zorgen deze zomer.

Met de volgende ver tips, kun je je leven een stuk eenvoudiger maken!

1. Voetenbadje met munt

Een effectieve methode voor het tegengaan van gezwollen voeten is om ze in 3 minuten in koud water te laten weken, en daarna in warm water te laten rusten.

Lees ook  Tweevoudige 86-jarige kinderverkr*chter vermijdt gevangenis “omdat hij oud en ziek is.

Hoe vaker je dit doet, hoe sneller je verschil zult zien.

Een andere truc is om wat muntblaadjes aan het voetenbad toe te voegen. Er wordt gezegd dat deze muntblaadjes de bloedsomloop stimuleren en been krampen tegen gaan.

2. Epsomzout

Vul een voetenbadje met lauwwarm water en voeg ongeveer 60 gram Epsomzout toe. Laat je voeten ongeveer 15 minuten weken en droog ze nadien goed af.

Volgens Livestrong, kan Epsomzout helpen bij de pijn in de voeten verlichten, gaat onaangename geurtjes tegen, maakt de huid zachter, en het kan ook te veel aan vocht onttrekken en gaat blaren, eelt en likdoorns tegen.

3. Appel cider azijn

Appel cider azijn is rijk in kalium en helpt bij opgezwollen benen en voeten. Het kalium in de azijn ondersteunt de cellen en brengt de vochtbalans in de benen weer op orde.

Lees ook  Groene aanslag verwijderen? Met deze truc is het heel simpel! Dit moet je even proberen!

Mix appel cider azijn met ongeveer 200 ml water en een gelijk deel aan azijn. Dep een handdoek in de mix en wikkel deze om je voeten. Laat het 30 minuten z´n werk doen.

4. Kamille olie

Een massage met kamille olie is erg rustgevend, maar kan ook de zwelling van de voeten tegen gaan. Kamille heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan direct op de huid worden aangebracht.

Masseer de olie zelf op je huid – of vraag je partner, als je die hebt!

Met deze vier tips zouden je voeten binnen de kortste keren beter moeten zijn! Als de zwelling niet minder wordt, ga dan naar een specialist. Maar het minste wat we kunnen doen is deze tips delen, zodat meer mensen er gebruik van kunnen maken!

Deze mobilhome bleef 64 jaar onaangeroerd – een kijkje vanbinnen maakt me helemaal nostalgisch

Het lijkt op een gewone kerk – kijk wanneer de camera inzoomt, en het geheim onthult wordt