in

Als je deze kleine knobbeltjes op je gezicht hebt, moet je deze tips maar eens uitproberen. Wat een geweldig effect!

Er zijn een aantal dingen die we liever niet in het gezicht hebben, ook al zijn ze niet gevaarlijk of schadelijk. Huidkorrels zijn kleine witachtige cysten die er als knobbeltjes uitzien. Mensen van alle leeftijden hebben er last van. Voor de slachtoffers gaat het om een esthetisch probleem.

De korrels bestaan uit keratine, een hoornstof. Meestal verdwijnen de knobbeltjes na verloop van tijd automatisch. Maar als ze je te hard storen en je wilt ervan af, dan kan je er weldegelijk iets aan doen.

1. Huidreiniging

Vermits huidkorrels bijna altijd het gevolg zijn van een onzuivere huid, is het goed erop te letten dat je huid rein is door je gezicht regelmatig te wassen en te schrobben. Vergeet niet dat je na je wasbeurt best een hydraterende zalf gebruikt.

2. Sauna

Een bezoek aan de sauna kan je erbij helpen om huidkorrels te elimineren. De hitte maakt dat de poriën zich verwijden zodat korrels op de huid snel oplossen en verdwijnen.

3. Blijf uit de zon!

Een lange bestraling van zonlicht kan erbij bijdragen dat de huidkorrels zich uitbreiden en vermeerderen en het dus moeilijker wordt om ervan af te komen. Je blijft daarom best uit de zon of gebruik een speciale zonnecrème voor het gelaat.

Lees ook  Man stalkt ex-vriendin met 200 telefoontjes en sms’jes per dag en wint haar terug... maar niet voor lang

4. Honing

Dankzij de bevochtigende werking en tegelijk het hoge gehalte aan antioxidanten, kan honing je helpen sneller van huidkorrels af te geraken.

5. Citroen

Je kan met deze zelfgemaakte citroenenscrub je huidkorrels effectief behandelen. Vermeng het sap van een halve citroen met twee eetlepels suiker en één eetlepel olijfolie. Scrub je huid met deze mengeling gedurende enkele minuten. Laat het mengsel dan 20 minuten inwerken voor je het met warm water afspoelt.

6. Maïzena en azijn

Met deze combinatie los je huidkorrels in een handomdraai op. Meng een theelepel azijn, liefst appelazijn, met voldoende maïzena totdat je een pasta bekomt. Smeer het goedje om de getroffen plekken en laat 20 to 30 minuten inwerken. Gebruik lauw water om daarna je gezicht te spoelen.

7. Fenegriek

Omwille van het hoge gehalte aan antioxidanten, anti-inflammatoire en antiseptische eigenschappen, hebben de blaadjes van fenegriek een positief effect op acne, mee-eters en huidkorrels.

8. Ricinusolie

Deze olie heeft antibacteriële eigenschappen en helpt erbij de talkproductie van de huid te reguleren. Daarom is het ook een populair middel tegen huidkorrels. Wrijf je huid eenvoudigweg met de olie in en laat het helemaal intrekken. Was je gezicht met lauw water.

Lees ook  Aanstaande moeder is nerveus voor haar eerste echo, Maar kijk wat ze de baby ziet doen…

9. Granaatappel

Geroosterde granaatappelpoeder is ook een effectief middel tegen huidkorrels. Rijk aan antioxidanten en vitamines, verzacht het de huid en gaat het de strijd aan met huidonzuiverheden in het algemeen. Koop enkele granaatappels en kook de schillen totdat ze donkerbruin en gerimpeld zijn. Gebruik het water als balsem op je huidkorrels maar spoel je gezicht niet af. Herhaal dit enkele malen per week tot je huid weer helemaal gaaf is.

Als je veel last hebt van huidkorrels en je dagelijkse gelaatsverzorging en peeling niets uithaalt, dan moet je misschien eens met een dokter praten. Huidkorrels kunnen ook op professionele wijze verwijderd worden door middel van koudetherapie of prikken.

Let wel op! Gebruik bovenstaande methoden NIET bij baby’s en kleine kinderen. De huidkorrels verdwijnen toch vanzelf en verwijdering door schrobben kan leiden tot beschadiging van de gevoelige huid.

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook.

De dokters zijn wanhopig als ze deze baby zien. Enkel een operatie kan de kleine redden!

Ze wordt heel haar leven uitgelachen om haar lichaam. Dan zorgt ze op een dag voor open monden met haar foto’s in badpak.